Якщо ви дуже любите млинці та оладки, то панкейкі вам теж припадуть до смаку. Готувати їх набагато швидше, ніж тонкі млинці і вони виходять не такими жирними, як оладки, оскільки випікають їх на сухій сковороді. Такий варіант приготування значно скоротить час і додасть різноманітності в ваше меню. Панкейкі на молоці можна подати до сніданку, недільного сімейного чаювання або приготувати для дитячого свята, хоча і багато дорослі не відмовляться від такого апетитного частування.
Панкейкі на молоці
панкейкі на молоці покроковий фото рецепт
Пишні панкейкі можна зробити шоколадними або ванільними, ніяких обмежень тут немає, все залежить від смакових уподобань і доступності продуктів. Так, наприклад, до столу можна подати різні ягідні соуси, шоколад, топпинги, мед. На приготування тіста у вас піде приблизно 15 хвилин, а щоб посмажити панкейкі ви витратите 30-40 хвилин. Пропонований рецепт з докладним описом процесу приготування і покроковими фото допоможе вам швидко подати смачний і красивий десерт, так що не втрачайте часу і починайте готувати разом з нами.
Складові:
- молоко (2,6%) – 1 стакан,
- яйце куряче – 1 шт.,
- борошно пшеничне – 1 склянка,
- цукровий пісок – 5 ст. ложок,
- сода, гашене оцтом – ½ ч. ложки,
- рослинне масло – 3 ч. ложки,
- мед – для подачі до столу.
Процес приготування:
Для приготування панкейк вам будуть потрібні дві глибокі ємності. В одну ви будете засипати сухі інгредієнти, а в інший потрібно буде підготувати рідина. Залийте молоко в одну миску.
Засипте просіяне борошно в іншу миску.
У ємність з борошном засипте цукровий пісок. Погасіть соду оцтом і додайте в ємність з сухими інгредієнтами. Перешкодьте масу.
У миску з молоком вбийте куряче яйце.
Туди ж залийте відразу і рослинне масло. Тепер візьміть вилку або віночок і всколотіте масу, щоб з’явилася піна. Вам на це буде потрібно 3-4 хвилини.
Тепер акуратно перелийте рідина в миску з сухими інгредієнтами. Перешкодьте масу, щоб тісто вийшло однорідним і без грудочок. Воно буде трохи нижче, ніж тісто на оладки.
У перший раз змастіть сковороду маслом і налийте в центр сковороди столову ложку тесту. Зачекайте, поки тісто пропечеться, і переверніть на іншу сторону на 1-2 хвилини.
Панкейкі повинні підрум’янитися в обох сторін. Більше сковороду змащувати маслом не потрібно.
Готові панкейкі складайте на тарілку стопкою і подавайте до столу.
Можна полити панкейкі медом і приготувати смачний чай.
Автор рецепта і фото: Хоновец Євгена