Рецепти для мультиварки

Маннік в мультиварці

Якщо ви ще не познайомилися з манника, то думаю, зараз саме час. Це не просто пиріг, це чудо! Він навіть краще, ніж бісквіт, тому, що не такий примхливий в приготуванні. Цей пиріг вийде практично завжди, правда не буде таким пишним і високим, як бісквітний. Пропонуємо приготувати маннік в мультиварці на основі манної крупи і кефіру (сметани). У тісто можна додавати какао, цукати, родзинки і шматочки сухофруктів. Він обов’язково сподобається вашим дітям, та й дорослі не відмовляться, будьте впевнені. А мультиварка допоможе вам з випічкою, в ній маннік НЕ підгорить, як на деку в простій духовці.

Пропонуємо кілька рецептів манника, один шоколадний на кефірі з додаванням пшеничного борошна, інший маннік без борошна на сметані з сухофруктами. Обидва варіанти варті уваги.

А якщо захочете, з манного пирога взагалі можна зробити торт. Потрібно просто розрізати корж уздовж, змастити вашим улюбленим кремом і прикрасити, як вам подобається, наприклад, свіжими ягодами і шоколадною стружкою.

Шоколадний маннік на кефірі

Шоколадний маннік в мультиварці

З тих пір, як у мене з’явилася мультиварка, я майже нічого не печу в духовці. Агрегат полегшив моє життя, адже тепер не потрібно переживати, що випічка підгорить. Не потрібно бігати постійно до духовки, щоб стежити за самим процесом приготування. Раніше манника я пекла в духовці, а тепер рецепт їх приготування я адаптувала під мультиварку. Особливо зручно влітку, в кухні не так жарко.

Шоколадний маннік – це просто чудо пиріг, а не маннік. Він виходить дуже повітряним, ніжним, вологим, смачним і ароматним.

Складові:

  • Яйце – 2 штуки,
  • Маргарин або вершкове масло – 100 грам,
  • Цукровий пісок – 150 грам,
  • Борошно – 1.5 мультістакана,
  • Манка – 1 мультістакан,
  • Кефір – 1.5 мультістакана,
  • Какао – 30 грам,
  • Сода – 0,5 чайної ложки,
  • Оцет столовий,
  • Ванілін – 1 грам.

Як приготувати маннік:

Для початку замочуємо манну крупу в кефірі приблизно на 1 годину. Манка повинна набрякнути за цей час.
У кашу на кефірі всипаємо какао-порошок. Далі кладемо цукровий пісок.

Додаємо два курячих яйця і все добре перемішуємо. Зазвичай я раджу окремо збивати яйця, але в цьому рецепті цього робити не потрібно, пиріг вийде все одно дуже повітряним і ніжним, як бісквіт.

Пиріг маннік рецепт

Потім в тісто вливаємо розтоплений маргарин або масло, ванілін і соду гашене оцтом.
Всипаємо просіяне через сито пшеничну муку. Замішуємо тісто. Тісто має вийти не дуже густим, але й не рідким.

Каструлю від мультиварки змащуємо маргарином або маслом, вливаємо в неї тісто. Вибираємо режим «випічка». Випікаємо шоколадний маннік протягом 65 хвилин. Рекомендації дані для Панасоніка потужністю 670 Вт.

Шоколадний маннік в мультиварці

Шоколадний манний пиріг готовий! Акуратно виймаємо його з чаші за допомогою кошики-пароварки, охолоджуємо.

Маннік в мультиварці Панасонік

Смачного!

Рецепт манника в мультиварці

За рецепт і фото дякуємо Юлію Астаф’єву.

Ще один цікавий варіант:

Маннік в мультиварці з сухофруктами

Маннік в мультиварці

Підготуємо всі компоненти для рецепта манника і приступимо до приготування.

Складові:

  • Манна крупа – 1 склянка;
  • Сметана (або кефір) – 1 склянка;
  • Цукор – ¾ склянки;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Ванілін – 1 грам;
  • Розпушувач – 2 чайних ложки (або 1 ч. Л. Соди);
  • Курага 15-20 штук.

Процес приготування:

маннік рецептПриготування нашого манника починаємо з замочування манки в сметані, кислому молоці або кефірі, її потрібно замочити на 30 хвилин.

Для цього беремо або глибоку тарілку, або відповідну мисочку, висипаємо в неї манну крупу і заливаємо тим, чим вам більше подобається. Густу домашню сметану, ту, що ложкою НЕ провернеш, краще не використовувати. Беремо сушений абрикос без кісточок, заливаємо окропом на кілька хвилин. Потім промиваємо під водою і ріжемо на шматочки, але не дуже дрібні.

Маннік рецепт з яйцямиЄмності з манкою і курагою отставляем в сторону, а самі беремося збивати яйця з цукром. Збиваємо їх віночком або міксером до утворення піни.

Маннік рецепт з фотоДобре збиті яйця дадуть манника пишність і легкість. Ванілін додасть пирогу приємний аромат, додаємо його і розпушувач в яєчну піну.

Маннік на кефіріЗа цей час манна крупа настоялась і збільшилася в обсязі. Зараз вже можна її додати до збитих яєць і ще трохи збити міксером, щоб все добре перемішалося, і не було грудочок.

Маннік з курагоюА далі – робимо як вам більше подобається, можна всипати порізану курагу в тісто і перемішати, або просто викласти поверх тесту. Воно у нас рідке, викладена курага злегка потоне, і буде перебувати в середині пирога, а може, і осяде вся вниз.

Як приготувати маннік в мультиварціВміст нашої мисочки акуратно переливаємо в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Закриваємо кришку, виставляємо програму «Випічка», і будемо пекти маннік в мультиварці 65 хвилин.

Поки пиріг з манки печеться, ми можемо приділити час самим собі, чи зробити ще якусь роботу. Заглядати під кришку і перевіряти готовність випічки не потрібно, мультиварка повідомить нас про закінчення програми і дасть сигнал.

Маннік в мультиварці рецептМаннік готовий! Після сигналу потрібно дати пирогу 10 хвилин часу, щоб він посидів ще в чаші на підігріві, а після цього можна виймати. Для цього краще використовувати лоток для варіння на пару.

Укласти маннік на блюдо, розрізати на порційні шматочки і прикрасити цукровою пудрою. Залишилося покликати свою сім’ю до чаю і пригостити смачним пирогом. Поставте поруч сметану, так буде ще смачніше. Я впевнена, що пиріг дуже швидко зникне з тарілки! Він сподобається навіть тим дітям, які не люблять манну кашу.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!

За рецепт і фото дякуємо Світлану Кисловський.