Паштет з сочевиці з чорносливом і горіхами



Сочевицю давно використовують в приготуванні страв, на жаль, в даний час не так часто, як горох. А адже це одна з найдавніших бобових культур, відомих людині.

У кулінарії широко використовується крупнонасінних, або тарілчаста, сочевиця. Постараємося урізноманітнити рецепти з сочевиці і приготуємо смачне, корисне і ситне блюдо – паштет з сочевиці.

Сочевичний паштет зі смаженою цибулею, чорносливом і меленими волоськими горіхами вгодованим шаром намазаний на білих хліб або батон стане чудовим доповненням до чаю. Особливо для тих скромних їдців, які звикли до бутербродне стилю сніданку або перекусу. А ще це смачне і ситне блюдо з сочевиці урізноманітнює пісний стіл.

Паштет з сочевиці з чорносливом і горіхами

Паштет з сочевиці

У більш-менш однорідну масу ми станемо перетворювати такі продукти

Складові:

  • 1 стакан чечевиці (краще зеленої);
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 столові ложки олії рафінованої;
  • 2 цибулини;
  • 10 штучок чорносливу;
  • 10 штук волоських горіхів;
  • щіпка меленого чорного або білого перцю;
  • 120 грам вершкового масла.

Процес приготування:

сочевичний паштетСочевицю можна замочити у воді на кілька годин. Якщо ж зерна дрібні або ви взяли червону сочевицю замість зеленої, то відварити їх до готовності без попереднього замочування.

Під час закипання сочевиці знімаємо пінку, а після солимо. Варимо до готовності, зливаємо залишки води з відвареної сочевиці. Час приготування залежить від обраного вами сорти.

Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо дрібним кубиком. У розігріте рослинне масло висипаємо нарізану цибулю, обсмажуємо до рум’яного золотистого кольору.

Вершкового масла даємо гарненько підтанути, для чого тарілку з маслом ставимо на радіатор або біля плити, а в жаркий день на сонці. Прискорити процес допоможе мікрохвильовка.

Паштет з сочевиці з горіхамиЗвільняємо ядра волоських горіхів від шкаралупи.

Паштет з сочевиці з чорносливомЧорнослив промиваємо і витягаємо кісточки, якщо вони є.

В кухонний комбайн або чашу блендера поміщаємо відварну сочевицю, смажену цибулю, промитий чорнослив і очищені горіхи. Буквально хвилинка роботи техніки і розрізнені продукти перетворюються в єдину пухку масу. Її ми трохи поперчити і додамо розм’якшене масло, яке перетворить пухку консистенцію з продуктів в пастоподібну. Ще кілька секунд збивання і незвичний, але досить ситний і смачний паштет з сочевиці готовий.

Я залишила трохи горішків і чорносливу, подрібнити їх ножем і додала в готовий паштет, щоб вони шматочками траплялися на бутерброді.

Запрошуємо всіх зняти пробу і прокоментувати рецепт!

Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!