Родзинка цієї страви в дивовижному сирному соусі, який впору назвати «шовковистим» – настільки апетитно він виглядає і перетворює звичайну пасту з шинкою або грудинкою в оригінальне, смачне і дуже ситне блюдо на вечерю. Ви можете взяти більш жирну грудинку, з товстим прошарком сала або шинку більше схожу на буженину або балик. Тоді ваш вечерю вийде менш калорійним. Вимоги до твердого сиру невисокі – він повинен добре плавитися і мати більш-менш виражений смак (Не прісний).
Паста з сиром і шинкою
Складові:
- 250 г пасти або спагетті,
- 200 г шинки або грудинки,
- 3 жовтки,
- 70 г твердого сиру,
- 50 мл гарячої води,
- 0,5 ч.л. солі,
- чорний мелений перець за смаком,
- свіжа зелень для подачі.
Процес приготування:
Візьміть для цього блюда пасту – спагеті з твердих сортів пшениці. Час варіння виробник обов’язково вказує на упаковці. Зазвичай після закінчення цього часу паста повинні бути зварена аль-денте, тобто злегка недоварена, це норма. Злийте всю рідину з макаронів, зцідіть 50 мл в чашку, це для соусу.
Шинку або грудинку потрібно нарізати дрібними кубиками або соломкою. Якщо є шкіра, то її зріжте. Поставте на газ сковороду і нагрійте її, пересипте шматочки грудинки і обсмажте на середньому вогні. Шматочки повинні злегка підрум’янитися. Через кілька хвилин зніміть сковороду з вогню.
Приготуйте сирний соус. Твердий сир потрібно натерти на крупній або дрібній тертці. Потім в мисці змішайте сир і жовтки, додайте гарячий відвар, перемішайте – це ваш соус. Замість гарячого відвару можна додати підігріте молоко.
Залишилося найпростіше – з’єднайте пасту і грудинку, а потім залийте все соусом і перемішайте. Спагеті виявляться в гладкою блискучою сирної оболонці. Вони не злипнуться, тільки коли охолонуть – соус теж застигне.
Не варто переживати через сирих жовтків, з’єднавшись з гарячою пастою вони дійдуть до готовності. Якщо ви будете виконувати всі дії послідовно, то приготування вечері у вас займе зовсім мало часу. Подавати таку страву потрібно гарячим, а перед подачею прикрасити свіжою рубаною зеленню. До пасті можна подати салат зі свіжих овочів або соління.