Якщо ви дуже любите борщ, але намагаєтеся вживати пісні страви, тоді варто приготувати борщ з рисом і стручкової квасолею. Для такої страви потрібно вибирати не звичайний білий рис, а в’єтнамський. Він більш корисний, не так розварюється в першому блюді.
В цей смачний пісний суп з квасолею не дає що м’ясо (навіть нежирне) і картопля, який містить багато крохмалю. Саме тому таке перше блюдо з буряком і капустою можна їсти навіть на вечерю.
Щоб приготувати пісний борщ, вам потрібно всього лише 30 хвилин часу. А якщо підготуєте всі овочі заздалегідь або будете робити з заморожених овочів, тоді приготувати пісний суп з буряком буде набагато простіше і швидше.
Смачний пісний суп
фото рецепт приготування пісного супу з буряком
Складові:
- буряк (середня) – 1 шт.,
- морква (маленька) – 1 шт.,
- капуста – 1/3 качана,
- стручкова квасоля – 50 грамів,
- горошок – 50 грамів,
- сіль за смаком,
- рослинне масло – 2 ст. ложки,
- рис в’єтнамський – 80 грамів.
Процес приготування:
У сковороду налийте олію. Моркву натріть на тертці, буряк наріжте кубиками. Коли масло стане гарячим, викладіть буряк і морква в сковороду. Помішуючи, обсмажуйте 3-4 хвилини. Потім додайте стручкову квасолю (вона продається в супермаркеті в замороженому вигляді). Обсмажуйте овочі ще 3-4 хвилини.
Після цього засипте зелений горошок і перемішайте зажарку.
Заздалегідь поставте каструлю з водою на вогонь і посоліть воду. Викладіть вміст сковороди в каструлю з водою, коли вона закипить.
Білокачанну капусту тонко нашаткуйте і теж додайте в каструлю. Посоліть за смаком. За бажанням можна додати улюблені спеції.
Засипте в каструлю в’єтнамський рис і варіть борщ ще 15-20 хвилин (саме стільки часу потрібно, щоб рис зварився). Вимкніть вогонь. Можна додати свіжу зелень (кріп, петрушка).
Пісний суп з буряком і рисом готовий! Незважаючи на те, що в страві немає картоплі і м’яса, воно все одно виходить поживним. Подавати можна зі сметаною або майонезом.
Пісний суп: автор рецепта і фото – Хоновец Євгена