Сметанне желе з ягодами



Якщо свіжа полуниця вам вже набридла або просто здається зайво кислої, то можна приготувати на її основі приголомшливо смачний і ніжний десерт – сметанне желе з полуницею. У жарку пору року це частування не тільки освіжить вас, але і наситить, тому цілком можна використовувати його в якості сніданку або полудня.

Поради з приготування желе:

Через брак молока желатин можна розвести у воді, але у готового желе зі сметани тоді не буде такого насиченого молочного смаку.

Для більш повітряної консистенції желе сметану з цукром можна не просто перемішати, а інтенсивно збити віночком.
Готуючи десерт не в сезон, можна використовувати заморожені ягоди полуниці або варення.

Сметанне желе з полуницею

сметанне желе

рецепт желе зі сметани з полуницею

Складові:

Сметанне желе інгредієнти

  • густа сметана (20% жирності або домашня) – 300 грам,
  • молоко – 2/3 склянки,
  • цукровий пісок – 3 столові ложки,
  • швидкорозчинний желатин – 2 столові ложки (без гірки),
  • свіжа полуниця 10-12 ягідок.

    Процес приготування:

    У глибокій мисці з’єднати сметану і цукровий пісок.

    Сметана цукор для желе

    За допомогою пластикової лопатки вимішати їх в однорідну масу.

    Змішати сметану з цукром

    Желатин розвести в теплому молоці і вимішати так, щоб він в ньому повністю розчинився. Для прискорення процесу молоко можна ще злегка прогріти на слабкому вогні, але доводити до кипіння категорично не рекомендується, так як желатин при цьому втратить свої властивості і десерт не застигне.

    Молоко желатин для сметанного желе

    Остигнуло молоко з желатином процідити через дрібне ситечко і вмішати в сметанним масу.

    Як приготувати сметанне желе

    Ягоди полуниці звільнити від зелених листочків, промити, обсушити і розрізати на 4-5 частин. Частина ягід красиво і акуратно викласти на дно порційних піалок.

    Желе з полуницею

    Зверху залити полуницю сметанним желе і ще злегка прикрасити ягодами.

    Сметанне желе з полуницею

    Готове сметанне желе з полуницею на 2-3 години помістити в холодильник, після чого з задоволенням з’їсти в компанії близьких людей, насолоджуючись буквально кожної ложечкою цього освіжаючого ласощі.

    Желе з сметани рецепт

    Сметанне желе: автор рецепта і фото Світлана Сорока