Якщо свіжа полуниця вам вже набридла або просто здається зайво кислої, то можна приготувати на її основі приголомшливо смачний і ніжний десерт – сметанне желе з полуницею. У жарку пору року це частування не тільки освіжить вас, але і наситить, тому цілком можна використовувати його в якості сніданку або полудня.
Поради з приготування желе:
Через брак молока желатин можна розвести у воді, але у готового желе зі сметани тоді не буде такого насиченого молочного смаку.
Для більш повітряної консистенції желе сметану з цукром можна не просто перемішати, а інтенсивно збити віночком.
Готуючи десерт не в сезон, можна використовувати заморожені ягоди полуниці або варення.
Сметанне желе з полуницею
рецепт желе зі сметани з полуницею
Складові:
- густа сметана (20% жирності або домашня) – 300 грам,
- молоко – 2/3 склянки,
- цукровий пісок – 3 столові ложки,
- швидкорозчинний желатин – 2 столові ложки (без гірки),
- свіжа полуниця 10-12 ягідок.
Процес приготування:
У глибокій мисці з’єднати сметану і цукровий пісок.
За допомогою пластикової лопатки вимішати їх в однорідну масу.
Желатин розвести в теплому молоці і вимішати так, щоб він в ньому повністю розчинився. Для прискорення процесу молоко можна ще злегка прогріти на слабкому вогні, але доводити до кипіння категорично не рекомендується, так як желатин при цьому втратить свої властивості і десерт не застигне.
Остигнуло молоко з желатином процідити через дрібне ситечко і вмішати в сметанним масу.
Ягоди полуниці звільнити від зелених листочків, промити, обсушити і розрізати на 4-5 частин. Частина ягід красиво і акуратно викласти на дно порційних піалок.
Зверху залити полуницю сметанним желе і ще злегка прикрасити ягодами.
Готове сметанне желе з полуницею на 2-3 години помістити в холодильник, після чого з задоволенням з’їсти в компанії близьких людей, насолоджуючись буквально кожної ложечкою цього освіжаючого ласощі.
Сметанне желе: автор рецепта і фото Світлана Сорока