Літо – чудова пора, адже це достаток зелені, свіжих овочів, фруктів і ягід. Так що давайте скористаємося початком сезону і приготуємо сирну запіканку з однією з найсмачніших ягідок – полуницею.
Сирна запіканка з полуницею готується досить просто. А виходить ну дуже смачно і так полунично Щоб підготувати сирну масу для запікання, потрібно скористатися блендером, і тоді запіканка в цілому вийде дуже ніжною, як крем.
Складові:
- Сир – 250 г;
- Цукровий пісок – 2-3 ст.л .;
- Полуниця – 8-10 шт .;
- Ряжанка – 0,5 склянки
А ось вам найсмачніший рецепт сирної запіканки без яєць, яку можна запекти в духовці або мультиварці.
Як приготувати запіканку з сиром і полуницею – покроковий рецепт з фото
У чашу блендера виклала сир. У мене стаціонарний блендер, але можна скористатися і занурювальним – це не принципово.
Всипала цукровий пісок. Його кількість залежить від солодощі полуниці і якості сиру – так що тут потрібно регулювати за смаком.
Кинула помиту полуницю без хвостиків.
Вжікнула блендером і зрозуміла, що маса надто суха, тому влила півсклянки ряжанки (немає ряжанки – використовуйте, що є: кефір або йогурт).
Знову натиснула на кнопку блендера. Повинна вийти ось така маса – кремова, без грудочок. Краса! На цьому етапі її можна спробувати на солодкість, і при необхідності додати ще.
Пересипала сирно-полуничну масу в форму. Поставила в духовку на 10-15 хвилин при температурі 180. Десерт пропечеться, але поки не охолоне, буде залишатися рідким. Після охолодження повністю «схопиться».
Ось і все, дуже смачненька і ніжна сирна запіканка з полуницею готова!
Смачного!