Запіканка з полуницею і сиром в духовці



Літо – чудова пора, адже це достаток зелені, свіжих овочів, фруктів і ягід. Так що давайте скористаємося початком сезону і приготуємо сирну запіканку з однією з найсмачніших ягідок – полуницею.

Сирне ягідне блюдо в духовці

Сирна запіканка з полуницею готується досить просто. А виходить ну дуже смачно і так полунично  Щоб підготувати сирну масу для запікання, потрібно скористатися блендером, і тоді запіканка в цілому вийде дуже ніжною, як крем.

Складові:

  • Сир – 250 г;
  • Цукровий пісок – 2-3 ст.л .;
  • Полуниця – 8-10 шт .;
  • Ряжанка – 0,5 склянки

А ось вам найсмачніший рецепт сирної запіканки без яєць, яку можна запекти в духовці або мультиварці.

Як приготувати запіканку з сиром і полуницею – покроковий рецепт з фото

У чашу блендера виклала сир. У мене стаціонарний блендер, але можна скористатися і занурювальним – це не принципово.

Всипала цукровий пісок. Його кількість залежить від солодощі полуниці і якості сиру – так що тут потрібно регулювати за смаком.

Кинула помиту полуницю без хвостиків.

ягоди

Вжікнула блендером і зрозуміла, що маса надто суха, тому влила півсклянки ряжанки (немає ряжанки – використовуйте, що є: кефір або йогурт).

Молочні продукти

Знову натиснула на кнопку блендера. Повинна вийти ось така маса – кремова, без грудочок. Краса! На цьому етапі її можна спробувати на солодкість, і при необхідності додати ще.

однорідна текстура

Пересипала сирно-полуничну масу в форму. Поставила в духовку на 10-15 хвилин при температурі 180. Десерт пропечеться, але поки не охолоне, буде залишатися рідким. Після охолодження повністю «схопиться».

Ось і все, дуже смачненька і ніжна сирна запіканка з полуницею готова!

Смачного!