Паелья – національне іспанське блюдо: ароматний рис з куркумою, шафраном і свіжими овочами.
Овочева паелья обов’язково готується з рису., З томатами, солодким перцем, бобовими, часником, цибулею, маслинами і лимоном., Можна сказати, що це базові інгредієнти. Також існують базові спеції: куркума, гострий перець, шафран. Однак ви завжди можете додати або замінити овочі та спеції на свій смак, наприклад, до рису добре підійдуть такі овочі, як брокколі, стручкова зелена квасоля, артишоки, цукіні, зелений горошок і т. Д.
Для приготування паельї з овочами нам знадобиться:
- 200 гр. рису
- 0,5 ч. Ложки меленого гострого червоного перцю (страва вийде дуже гострим!)
- 1 шт. солодкого перцю (краще жовтого кольору)
- 100 гр. квасолі будь-якого сорту (консервована або зварена заздалегідь)
- 100 гр. зеленого горошку
- 2-3 зубчики часнику
- 5 ст. ложок оливкової олії
- 1 середня цибулина
- 1 великий томат (можна 6 шт. Помідорів чері)
- 10 шт. маслин
- 2 шт. лаврового листа
- 0,5 ч. Ложки куркуми
- 0,5 ч. Ложки шафрану
- 4 горошинки чорного перцю
- 100 мл. червоного вина
- 400 мл. овочевого або грибного бульйону
Паелья з овочами і ароматними спеціями
Цибулю нарізати кубиками, часточки часнику розрізати на чотири частини. Солодкий перець – великою соломкою.
Розігріти на сковороді оливкове масло, обсмажити овочі протягом 4-5 хв.
Додати куркуму, лавровий лист, чорний перець горошком і залишити обсмажити ще на підлогу хвилинки. Додати рис.
Залити рис вином і ретельно перемішати всі інгредієнти. Через 4-6 хв., Як помітно випарується вино, додаємо шафран і випаровуємо залишки вина до кінця.
Вливаємо до рису овочевий бульйон. Через 20 хв., Коли практично весь бульйон википить, кладемо до рису помідори, нарізані великим кубиком, консервовану квасолю, горошок і маслини.
Гарненько все перемішуємо, чекаємо 2-3 хв. і знімаємо з вогню. Паелью потрібно буде накрити кришкою і почекати 10-12 хв., Поки бобові НЕ прогріються.
Перед подачею на стіл прикрасити рис з овочами часточками лимона.
Смачного!