Рецепт мусу



Настає довгоочікуване тепло і ми, дорогі дами, знову і знову задаємося одвічним питанням: «А що б таке з’їсти, що б схуднути?». Так, стоїмо фактично напередодні пляжного сезону, і потрібно терміново відмовитися від різного смачного, але не дуже корисного, щоб скинути всі ті неприємні надмірності, якими обзавелося наша, настільки по-жіночому, непостійна фігура. «Ах, невже тепер доведеться зовсім нічого не їсти?», – запитаєте ви, – «Невже не можна дозволити собі навіть крихітну слабкість? Хоч що-небудь смачненьке на десерт? »Запевняю вас, є абсолютно нешкідливі, низькокалорійні десерти, до того ж – дуже смачні.

Фруктово-ягідний мус

Ви, звичайно, можете звернутися до магазинним аналогам такого роду, але, погодьтеся, значно приємніше виготовити щось таке своїми руками, і поєднувати таким чином, приємне з корисним. Перед вами рецепт мусу без цукру з желатином. Фруктово-ягідний десерт з додаванням кисломолочного продукту може перетворитися в молочний або вершковий якщо ви заміните йогурт (кефір) молоком або вершками. Складно сказати якого смаку в ньому більше: полуничного, бананового або грушевого, в будь-якому випадку ви завжди можете змінити склад фруктів або ягід, а може і зовсім зробити мус шоколадним.

мус рецепт

рецепт мусу з желатином

Складові:

  • половинка банана;
  • 8 ягід полуниці (свіжої або замороженої);
  • половина груші;
  • 150 мл кисломолочного напою (кефіру, ряжанки, закваски);
  • 2 чайні ложки желатину;
  • 180 мл води.

Процес приготування:

Перш за все, підготуйте всі продукти, з яких плануєте готувати фруктово-ягідний мус.

Залийте желатин водою, залиште його хвилин на 15. Набряклий желатин поставте на повільний вогонь і акуратно помішуйте. Желатин повинен повністю розчинитися, але кипіти йому не потрібно давати.

Желатин можна з легкістю замінити агаром – це чудовий рослинний загущувач, який на диво швидко застигає. Йому не потрібен холодильник, лише 20 хвилин при кімнатній температурі, і мус стане гущі. На мій превеликий жаль його все ще дуже важко придбати навіть в спеціалізованих магазинах здорового харчування і харчування для веганів.

Якщо у вашому розпорядженні заморожені ягоди, їх, звичайно ж, потрібно розморозити. Якщо ягоди свіжі – прекрасно. Чи залишиться їх перебрати і промити. Так само очистіть чисті грушу і банан. Наріжте фрукти на невеликі шматочки. Складіть все у чашу блендера. У суміш ягід, банана і груші додайте обраний вами кисломолочний напій (йогурт, кефір, нежирну сметану або закваску). Тепер за допомогою блендера необхідно перетерти все це до отримання однорідної маси за консистенцією нагадує пюре. У фіналі акуратно і ретельно втирайте ложкою в вміст розчинився і остиглий до цього моменту желатин.

Виходимо на фінішну пряму. Залишилося підібрати гарні високі келихи або креманки з тим, щоб заповнити їх вийшла фруктово-молочною сумішшю.

От і все. Смачний домашній мус готовий, поставте його на деякий час в холодильник. Цей продукт не зашкодить вашій фігурі, якщо, звичайно, вживати його з розумом. Варіації фруктів і молочної складової ви можете змінювати на свій розсуд. Це можуть бути апельсини, яблука, ківі, вишня, малина …

Будьте здорові. І пам’ятайте, що тільки від вашого бажання і зусиль (а це правильне харчування і спортивні навантаження) залежить той результат, яким ви зможете похвалитися з настанням літа. І ніколи не шкодуйте часу і зусиль для свого гарного самопочуття. Адже ваше здоров’я – це головне джерело позитивних емоцій і оптимістичного погляду на життя. Будьте уважні і обережні до себе. Дерзайте! У вас для цього є абсолютно все!

Рецепт мусу з желатином

Мус: рецепт і фото від Podsolnux