Засолка риби в домашніх умовах



Засолка риби в домашніх умовах насправді не такий і складний процес. Любіть солону рибку – тоді цей рецепт сухої засолювання (без розсолу) для вас! Саме таким способом можна засолити і зробити в’ялену в домашніх умовах різного виду рибу (лящ, бичок, щука, окунь, карась і т. Д.)

засолка риби

засолка риби

як засолити рибу в домашніх умовах

Гурмани таку рибу називають пліткою і таранькою, і вважають, в’ялена риба – найсмачніша закуска до пива. Є безліч способів її приготування. Сьогодні ви дізнаєтеся про один з них.

Складові:

Риба солона інгредієнти

  • плотва – 1 кг,
  • сіль – 0,5 кг.

Процес приготування:

Гарненько промийте свіжу рибу, видаліть нутрощі. Велику рибу надріжте у спини, щоб вона краще просолилася.

Підготувати рибу до засолюванні

Приготуйте пластикову або емальований посуд, в яку засипте сіль на дно на пів сантиметра.

Як солити рибу

Добре Просолов рибу зверху, всередині, а так само і там, де зябра. Для засолювання краще використовувати велику сіль без йоду. Далі укладіть рибу шарами і кожен шар посипайте сіллю на сантиметр, щоб покрити рибу. Закрийте її кришкою або тарілкою. Поставте ємність з засоленої пліткою в холодильник на нижню полицю під гніт. Взимку ємність з солоною рибою можна поставити на балконі, тільки тримати не під прямими променями сонця.

Риба шарами сіль

На наступний день з’являється сік (тузлук), який потрібно періодично зливати. Для дрібної риби достатньо часу засолу добу – двоє, для середньої -3-е – 4-ро доби, а для великої – від 5-ти до 14 діб. Визначити, що риба засолити можна за мінімальним виділенню соку з неї (тузлука).

Засолка риби в домашніх умовах

Коли засолити риба, виймаємо її з ємності, промиваємо, в чистій воді на 2-3 години замочуємо рибу, знову гарненько промиваємо і готуємо до сушіння.

Для цього потрібно приготувати ящик з натягнутими мотузками або дротом, обтягнутий марлею по периметру або москітною сіткою, щоб комахи не могли проникнути до риби під час сушки.

Виверніть їй зябра, для швидкого сушіння, а так само, якщо риба велика, то на череві поставте розпірки. Підвісьте солону воблу. Найкраще вивісити рибу на ніч, для того щоб вона могла добре обвітритися і підсушитися. Ящик з таранькою слід повністю закрити сіткою або марлею і виставити на балкон з відкритими вікнами.

Бажано рибу сушити нема на південній стороні і не при дуже високій температурі повітря. Якщо у вас немає ящика, то можна вивісити рибу в тому місці, де немає комах. Готовність риби визначається в залежності, яку ви тараньку любите: сильно засушену або не дуже.

засолка риби

Смачного!

Як засолити рибу в домашніх умовах розповіла Світлана, рецепт і фото автора.