Бюджетний, смачний домашній десерт з найпростіших продуктів, доступних кожному в будь-який час року. Рогалики виходять ніжними, тісто швидко пропікається, красива золота скоринка приємно хрумтить в роті. Рогалики за цим рецептом можна зробити з будь-якою начинкою, як ви любите. Крім мармеладу можу запропонувати джем, особливо смачно з вишневим або смородиновим (ті, що мають кислинку), з варенням, свіжими ягодами, з сиром, маком, згущеним молоком, волоськими горіхами і так далі.
На відміну від яблучних рогаликів, приготованих на дріжджовому тесті, цей рецепт виконаний інакше: тісто замішується на сметані і маслі – пісочне. Так що якщо ви насторожено ставитеся до дріжджів, то даний варіант точно вас порадує.
Я готую домашній мармелад на агар-агар. За основу беру свіжовичавлений сік або будь-який покупної за смаком. Також можна використовувати рослинне молоко: мигдальне, кокосове, макове.
Варіанти приготування вегетаріанського мармеладу:
- Мармелад на мигдальному молоці (дуже популярний в Китаї). За цим же принципом готують з чорного або білого кунжуту. Смачно, але для начинки в солодкій випічці краще використовувати більш яскравий смак. Фруктовий або ягідний – на мій смак.
- Яблучний – з домашнього соку.
- Желе з полуниці – зробити гущі для начинки.
Звичайно, найпростіше купити готовий мармелад, просто зверніть увагу, щоб там було поменше всякої хімії в складі. У мене в рецепті – приготований власноруч, тришаровий, з харчовим барвником.
Інгредієнти для пісочного тіста:
- масло вершкове – 200 г;
- сметана – 200 г;
- цукор – 4-5 ст. л .;
- сіль – 2 щеп;
- сода – 0,5 ч. л .;
- борошно – 2-2,5 ст;
начинка:
- мармелад – 200 г.
До слова, я перепробувала багато варіантів тесту, робила на дріжджах, кефірі, сирі, з содою і без соди, на молоці, олії і навіть на мінералці. Але варіант рогаликів на пісочному тісті на сметані здається мені найбільш вдалим. Смак як у дитинстві або як у бабусі!
Пісочні рогалики з кольоровим мармеладом
Масло злегка розтопити на водяній бані або дати йому розтанути на батареї або на сонечку, щоб воно було дуже м’яким і можна було легко перетерти з цукром.
Додати до вершкового масла сметану. Перемішати.
Сіль, цукор, соду.
Розтерти гарненько.
Всипати заздалегідь просіяне борошно або просіяти прямо над посудом з тестом.
Замісити тісто.
Залишити на 30 хвилин в холодному місці.
мармелад порізати
Розділити охолоджене тісто на кілька частин. Розкачати в коло. Порізати на 8 трикутників.
Покласти мармелад по центру трикутника. Але трохи подалі від країв, якщо начинка почне танути, щоб вона не витікала на деко.
Скрутити в рогалик.
Покласти на деко змащений олією. Випікати 20 хвилин. Температура 180 градусів.
Можна подавати до солодкого чаю, чашечці кави, а дітям – з соком або компотом.
Ніжні, приємно розсипаються в роті, в міру солодкі. А всередині ніжна желейна начинка.
Смачного!