Салат зі шпинату по-корейський
Традиційна кухня Кореї завжди асоціюється з великою кількістю гострих страв.
Велика кількість червоного перцю, часнику, коріандру, і соєвого соусу – це, мабуть, основні складові будь-якого рецепту. Однак, під час приготування використовується різна кількість червоного перцю і спецій, тому не можна сказати, що корейська кухня одноманітна!
Як і в багатьох азіатських країнах, де переважає вологий і теплий клімат, велика частина рецептів – це дуже гострі, пекучі страви. Перець і часник допомагають зберегти і продовжити свіжість продуктів.
Ще хотілося б відзначити, що в Кореї, слова «смачне» і «гостре» – це, практично синоніми. Тому під час приготування гострого салату зі шпинату ви можете сміливо зменшити кількість червоного перцю, щоб задовольнити і ваше поняття «смачно». Отже, нам знадобиться:
- 2 пучка свіжого шпинату (або 300 гр.)
- 1/4 ст. питної води
- 2 ст. л. кунжутного масла або будь-якого рослинного
- 1 ч. Л. соєвого соусу
- 1 маленька цибулина
- 2 зубчики часнику
- кунжут
- 1/3 ч. Л. меленого червоного перцю
- сіль
Готуємо Сігумчі зі шпинату і спецій
Листя шпинату промити, потім нашаткувати або порвати руками на не великі шматочки.
Розігріти в гарячій сковороді 1/4 склянки питної води. Як тільки вода закипить, викласти листя шпинату, посолити і згасити протягом 10-20 секунд. Час бланшування залежить від того, якими шматочками ви нарізали зелень. Якщо є великі, потовщені стебла, то можна гасити трохи довше, але не більше 1 хвилини! Є й більш простий спосіб, свіжий шпинат можна залити окропом і залишити запарюватися протягом 5 хв.
Окремо бланшируємо цибулю. Гасити цибулю потрібно не більше 1 хв., Щоб він не перетворився на «розмазню», а зберіг текстуру і аромат. А поки готується цибулю, можна нарізати часник.
Змішати листя шпинату з цибулею і свіжим часником, додати рослинне масло, соєвий соус, сіль (якщо соєвий соус не солоний), червоний перець. Викласти шпинат на тарілку і присипати зверху кунжутом.
Готовий гострий салат зі шпинату можна подавати на стіл. Однак часто корейці прибирають блюдо в холодильник або прохолодне місце, і потім їдять охолодженим.
Подавати шпинат можна до відварного рису і овочевих страв.
Смачного!