Салат зі шпинату Сігумчі (Щігимчі намул) по-корейськи



Гострий корейський салат зі шпинату Салат зі шпинату по-корейський

Традиційна кухня Кореї завжди асоціюється з великою кількістю гострих страв.

Велика кількість червоного перцю, часнику, коріандру, і соєвого соусу – це, мабуть, основні складові будь-якого рецепту. Однак, під час приготування використовується різна кількість червоного перцю і спецій, тому не можна сказати, що корейська кухня одноманітна!

Як і в багатьох азіатських країнах, де переважає вологий і теплий клімат, велика частина рецептів – це дуже гострі, пекучі страви. Перець і часник допомагають зберегти і продовжити свіжість продуктів.

Ще хотілося б відзначити, що в Кореї, слова «смачне» і «гостре» – це, практично синоніми. Тому під час приготування гострого салату зі шпинату ви можете сміливо зменшити кількість червоного перцю, щоб задовольнити і ваше поняття «смачно». Отже, нам знадобиться:

  • 2 пучка свіжого шпинату (або 300 гр.)
  • 1/4 ст. питної води
  • 2 ст. л. кунжутного масла або будь-якого рослинного
  • 1 ч. Л. соєвого соусу
  • 1 маленька цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • кунжут
  • 1/3 ч. Л. меленого червоного перцю
  • сіль

Готуємо Сігумчі зі шпинату і спецій

Листя шпинату промити, потім нашаткувати або порвати руками на не великі шматочки.

Свіжий шпинат

Розігріти в гарячій сковороді 1/4 склянки питної води. Як тільки вода закипить, викласти листя шпинату, посолити і згасити протягом 10-20 секунд. Час бланшування залежить від того, якими шматочками ви нарізали зелень. Якщо є великі, потовщені стебла, то можна гасити трохи довше, але не більше 1 хвилини! Є й більш простий спосіб, свіжий шпинат можна залити окропом і залишити запарюватися протягом 5 хв.

бланшування шпинату

Окремо бланшируємо цибулю. Гасити цибулю потрібно не більше 1 хв., Щоб він не перетворився на «розмазню», а зберіг текстуру і аромат. А поки готується цибулю, можна нарізати часник.

Змішати листя шпинату з цибулею і свіжим часником, додати рослинне масло, соєвий соус, сіль (якщо соєвий соус не солоний), червоний перець. Викласти шпинат на тарілку і присипати зверху кунжутом.

шпинат готовий

Готовий гострий салат зі шпинату можна подавати на стіл. Однак часто корейці прибирають блюдо в холодильник або прохолодне місце, і потім їдять охолодженим.

Подавати шпинат можна до відварного рису і овочевих страв.

Смачного!