Дуже смачні, ситний салат з рисом, кукурудзою і сиром від нашої передплатниці Юлії! Ідеєю цієї страви послужив класичний рецепт з крабовими паличками і яйцями, які Юлія благополучно викреслила з інгредієнтів, при цьому залишивши страва не менш смачним, ніж воно було до вегетаріанських змін.
До речі, якщо ви любите ситні салати або шукайте класичні рецепти, приготовані на вегетаріанський лад, тоді зверніть увагу на вегетаріанський олів’є з грибами (без яєць), салат з квасолі, грибів і сухариків і німецький картопляний, з селерою, які заправляються сметаною або майонезом. Рецепти цілком підійдуть для святкового столу, якщо, звичайно, ви звикли подавати саме такі страви.
Салати завжди доповнюють і розкривають смак основної страви, при цьому вони також можуть виступати в якості самостійного повноцінного закуски. Я б хотіла поділитися з Вами рецептом салату, який підходить для обох варіантів. Він поєднується з будь-яким гарніром і основною стравою, при цьому, ще й настільки самодостатній, що його просто можна їсти і без доповнення.
Складові:
- 150 гр. рису,
- 250 мл води,
- 1 ч. Л. олії соняшникової,
- 1/3 ч. Л. солі,
- огірок свіжий,
- перець болгарський червоний,
- 100 гр. вегетаріанського сиру,
- 4 ст. л. кукурудзи
- листя свіжого салату для прикраси
Заправка – майонез (без яєць) або сметана зі спеціями:
- 200 гр. сметани,
- 1/3 ч. Л. асафетиди або улюблені спеції,
- 1/3 ч. Л. солі
Як приготувати салат з рисом і кукурудзою
Зваримо рис. Перед цим промиємо його в прохолодній воді і заллємо в каструлі окропом. Далі каструлю поставимо на конфорку і проварити 15 хвилин, потім вимкнемо вогонь і залишимо рис ще на 10 хвилин.
За цей час наріжемо огірки дрібними кубиками.
Сир і перець наріжемо аналогічно, як і огірок.
Зливаємо сік з кукурудзи.
Приготуємо заправку для салату. Для цього змішаємо сметану, асафетиду і сіль. Так як асафетида замінює часник і цибулю, через брак спеції, можна дрібно нарізати часник або пропустити його через прес і змішати зі сметаною.
Візьмемо миску, за формою якої хотілося б зробити салат. Можна не більшу, тоді його можна подавати порційно, а якщо більшу, тоді страва буде загальним, і накладати в тарілки кожен салат треба буде самостійно. На дно форми викладемо харчову плівку.
Поділимо рис на три рівні частини.
Одну частину викладемо на дно нашої миски, смажена 2 столовими ложками заправки і утрамбуем.
Зверху викладемо шар огірків і заправимо соусом, посолити.
Наступним шаром викладемо другу частину рису, її також змажемо 2 столовими ложками соусу.
Далі викладемо перець і знову соус. На цьому ж етапі кладемо консервовану кукурудзу, з якої потрібно зцідити сік.
Після перцю викладемо кубики сиру, які також смажена соусом.
Останнім і верхнім шаром зробимо третю частину рису, яку добре зверху утрамбуем і змажемо сметаною заправкою.
Тепер акуратно накриємо салат тарілкою і перевернемо її на іншу тарілку, прикрашену листям свіжого салату.
Знімемо харчову плівку і зверху покладемо попередньо отжатую від рідини кукурудзу, буквально, кілька зерняток, для прикраси.
Прикрасимо зеленню і подамо до столу!
Коли готуєте рисовий салат, не шкодуйте сметану, просочуйте шари добре, інакше страва вийде сухувате. Також можна збільшити кількість овочів і сиру, щоб зробити салат соковитіше.
Смачного!