Мало хто любить проводити довгий час на кухні, особливо, якщо справа стосується консервації і заготовок на зиму: роботи багато, а відразу насолодитися смаком холодних закусок, салатів, компоту або варення не вийде. В такому випадку, завжди корисно знати прості, швидкі і смачні рецепти, які допоможуть заощадити час, але, в той же момент, результатом такої прискореної роботи обов’язково будуть смачні, домашні заготовки.
Наприклад, рецепт варення з вишні «п’ятихвилинка» дуже популярний на сторінках цього кулінарного блогу, солодкий ягідний десерт готується з кісточками, буквально, за 5-7 хв. А якщо можна приготувати швидке варення з вишні, то чому не можна також зробити з іншими ягодами і фруктами? Звичайно можна! Ось вам швидкий рецепт варення з персиків з шкіркою.
Персикове варення п’ятихвилинка виходить густим, насиченим, з яскравим смаком і ароматом соковитих, солодких персиків. Не полінуйтеся, приготуйте пару-трійку баночок, зате взимку, за ранковим (або вечірнім) чаюванням, будете задоволені не тільки варенням, а й собою, що не полінувалися взяти участь в заготовках і не побоялися випробувати новий рецепт. Варення з персиків можна використовувати, як начинку в солодких пиріжках або пирогах, млинці, просочувати коржі (по-старому), подавати до сирників, оладок, хрустким тостів або пити вприкуску з чаєм.
Складові:
- 1 кг. персиків (вага без кісточок., якщо немає ваг – купіть 1,100 кг персиків);
- 1 кг цукру (від 700 гр. До 1100 гр., Залежить від солодощі персиків і ваших уподобань., Якщо готуєте вперше, візьміть співвідношення 1 до 1);
- 3 банки по 0,5 л.
Персикове варення п’ятихвилинка на зиму
Персики очищаємо від кісточок, ріжемо плоди на кубики середнього розміру.
Складаємо кубики персиків в глибокий посуд: миску або каструльку. Засипаємо цукром.
Можна пересипати кожен шар персиків, а можна насипати гірочку цукру, а потім акуратно перемішати, щоб не роздавити ніжну м’якоть.
Буквально через 5-10 хв. цукор змішається з соком персиків, почне танути, розчинятися.
Це час ви можете займатися своїми справами. Хочете прискорити розчинення цукру? Тоді вам потрібно дуже акуратно перемішати плоди в мисці, щоб персики виділили ще більше соку. Це не обов’язково робити, адже цукор дуже швидко перетвориться в сироп і без сторонньої допомоги.
Переливаємо персики в сиропі в каструльку.
Краще, якщо посуд буде з товстим дном. Не можна готувати варення в алюмінієвій каструлі. Ідеально – латунний, мідний таз або таз з нержавіючої сталі (чим ширше – тим краще: швидше випаровується рідина). Якщо у вас емальована каструля, перевірте її на наявність сколів або тріщин. Травмована поверхня (залізо) буде окислюватися.
Отже, емальована каструля (що є в кожному будинку) або таз, а також латунна, мідна тара або тара з нержавіючої сталі.
Ставимо на слабкий вогонь і даємо закипіти.
Варимо на слабкому вогні (персики повинні кипіти) протягом 5 хв., Не дарма варення носить ім’я п’ятихвилинка.
Паралельно ставимо стерилізувати скляні банки з кришками «закрутками». Наливаємо підлогу каструлі води, на дно кладемо кришки і банки, шийкою в воду.
Банки коштують не щільно один до одного, може бути у вас, як і у мене, одна банка не поміститься в каструлю. Це не страшно, головне, щоб протягом тих же 5 хв. тара стерилізувалася окропом.
Вимикаємо конфорку з банками, ставимо їх на стіл шийкою вгору і даємо трохи підсохнути, щоб краплі випарувалися. До речі, моя практика показує, що нехтуючи цим правилом, ви не отримаєте поганих результатів. Банки не «вибухають», варення зберігається довго.
Розливаємо варення з персиків по банкам. У мене вийшло 3 банки по 0,5 л. Як видно на фото, тара зайнята в повному обсязі, але це тому, що я злила трохи варення на пробу. І воно було неймовірно смачним!
Не бійтеся НЕ долити варення до верху, знову ж таки, практика показує, що нічого з баночками не трапиться. Коштують всю зиму без «пригод».
Закриваємо кришкою, перевертаємо, огортає рушником і залишаємо остигати до ранку.
Зробіть варення трішки більше, наприклад, візьміть персиків Не 1 кг, а 1,200 кг, адже обов’язково захочеться з’їсти дві-три ложечки солодкого десерту або пригостити родину зимовими заготовками.
Смачного!