Це салат має настільки дивовижний смак і дуже оригінальну презентацію, що його можна подати, як вишукану закуску до святкового столу. При цьому сама страва настільки просте, що готувати його – одне задоволення.
В рецепт салату з тунцем входить трохи інгредієнтів, тому блюдо легке і цілком доступне.
Відмінне поєднання смаків консервованої риби, свіжої зелені петрушки і цибулі-порею з вареними яйцями. Доповнюють смак приправи (сушений базилік, суміш перців). Присмачується салат з тунцем і яйцем майонезом або натуральним грецьким йогуртом.
Зверху посипається твердим сиром. До речі, сир краще брати з нейтральним молочним смаком, щоб додати в блюдо ніжних ноток.
Салат з тунцем консервованим і яйцем
салат з тунцем рецепт з фото
- тунець (натуральний, в консервованому вигляді) – 1б.,
- яйце (куряче, столове) 2 – 3 шт.,
- цибуля-порей – 100 г,
- зелень петрушки (свіжа) – 1 пучок,
- сир (твердий) – 30 г,
- суміш перців, спецій – по щіпці,
- соус (майонез або йогурт натуральний) – 50 г.
Яйця варимо до твердого стану 8-10 хвилин. Потім охолоджуємо, видаляємо шкаралупу і дрібно рубаємо ножем.
Світлу частину порею дрібненько ріжемо півкільцями.
Промиваємо петрушку, просушують від вологи і дрібно шаткуємо.
Зливаємо з консерви рідина (можна перекласти рибку в друшляк).
Додаємо до салатної маси спеції, прянощі за смаком і заправляємо соусом до потрібної консистенції.
Потім оформляємо порцію салату і посипаємо його зверху подрібненим твердим сиром.
Смачного!
Як приготувати смачний салат з тунцем розповіла Леся Старинська.
Салат з тунцем на яблучних часточках
У моєму холодильнику завжди знайдеться баночка консервованого тунця у власному соку. Коли готувати на вечерю м’ясо або курку немає часу, то я роблю дуже швидкий, але при цьому смачний і ситний салат з тунцем. А придумав для нього цікаву подачу, пропоную також гостям в якості закуски.
Тунець – дуже цікавий сорт риби, хтось каже, що на смак він навіть нагадує м’ясо. Але в будь-якому випадку продукт багатий вітамінами і мінералами, в ньому багато білка, а ось жир практично відсутня. Ідеально ця рибка поєднується з овочами, а також з яблуком, тому без нього в салаті з тунцем ніяк не обійтися.
- 1 баночка консервованого тунця в своєму соку,
- половина великого болгарського перцю,
- 50 г пекінської капусти,
- 1 середній огірок,
- 2 невеликих яблука,
- сметана для заправки,
- сіль, перець за смаком.
Огірок разом з шкіркою нарізаємо соломкою і відправляємо в зручну миску для змішування салату.
Соковитий болгарський перець, бажано червоного або оранжевого кольору, очищаємо від насіння і також нарізаємо соломкою.
Пекінську капусту промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібно. Відправляємо в миску з овочами.
Консервований тунець у власному соку розминаємо виделкою, якщо в банку були цільні шматочки. Додаємо до попередніх інгредієнтів.
Для заправки використовуємо сметану, але можна взяти і майонез. Трохи подсаливаем, перчимо до смаку.
Добре змішуємо всі інгредієнти разом із заправкою і в принципі салат з тунцем готовий.
Але у нас ще залишилися яблука. Нарізаємо їх тонкими пластинками і на кожну викладаємо по ложці салату. Така закуска буде виглядати дуже ефектно, а смак яблука додасть салату свіжість і аромат.
Якщо ви не хочете подавати салат з тунцем на яблучних часточках, то можна просто покришити яблука і додати до решти інгредієнтів. Теж дуже смачно виходить!
Як приготувати корисний салат з тунцем без майонезу читачам сайту Хороші рецепти розповіла Регіна Бурцева, рецепт і покрокові фото автора.
Рецепт № 3
Для того щоб частування на вашому столі, не важливо, буденному або святковому, були смачними і красиво оформленими, досить прикласти бажання. Як і відбувається з приготуванням салатів, трохи пофантазувати, додали новий інгредієнт і вже звичний салат став незвичайним.
Рецепт салату з тунцем кукурудзою і авокадо
Салат з рибними консервами завжди зможе прийти до вас на допомогу, тому що його швидко готувати. Сьогодні на нашому столі салат з консервованим тунцем і авокадо. Мінімум інгредієнтів, тимчасових витрат і максимум задоволення. Нічого не потрібно варити, просто змішаємо всі інгредієнти в одній мисці і укладемо на блюдо або в салатник.
Складові:
- Консервований тунець в олії – 1 банка,
- Авокадо 1 – 2 плоду,
- Кукурудза консервована – ½ банки,
- Майонез для заправки салату,
- Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Відкрийте баночку з консервованим тунцем і витягніть його без рідини на тарілку. Розімніть рибу за допомогою вилочки. Додайте трохи рідини з баночки, щоб консервована риба не була сухою.
Додайте до тунця консервовану кукурудзу, заздалегідь злив з неї розсіл. За бажанням можна використовувати всю баночку.
Авокадо треба помити і розрізати на дві половинки, дістати кісточку. Можете очистити авокадо ножем, але якщо будете використовувати оболонку для подачі салату в ній у вигляді човника, то витягніть м’якоть за допомогою маленької ложки.
Очищене авокадо наріжте невеликим кубиком або брусочками і відправте в загальну миску з інгредієнтами. Додайте майонез і по потребі сіль, чорний мелений перець.
Перемішайте інгредієнти і подавайте на стіл.
На його приготування закуски пішло не більше 10 хвилин, швидко і дуже смачно!
Рецепт і фото: Світлана Кисловская.
Поради:
Ще один варіант подачі такого салату – вибрати м’якоть з авокадо ложкою, при цьому, не пошкодивши шкірки і в вийшла чашечку покласти салат. Такий варіант подачі буде більш актуальний на святковому столі.
Для додання салату ще більшого аромату і пікантності можна додати пару зубчиків часнику, пропустивши його через чеснокодавку. Для більшої ситості додайте варене куряче яйце.
Приємного вам апетиту!
Можливо, вам сподобається ще один швидкий салат з кукурудзою і огірком:
Рецепт салату з кукурудзою і огірком