Салати зі свіжих овочів містять велику кількість вітамінів, а якщо додати в них білкові продукти, такі як яйце, м’ясо або рибу, блюдо стає не тільки корисним, але і ситним. На приготування страв зі свіжих овочів не потрібно витрачати багато часу, за винятком продуктів, які попередньо необхідно підготувати. Наприклад, відварити яйця або проварити кольорову капусту. Для м’ясних салатів потрібно попередньо підготувати м’ясо, а для рибних – рибу або морепродукти. Зелений салат з огірком і яйцем – це імпровізація. Ось де можна пофантазувати! Замінили свіжий огірок маринованим, додали новий інгредієнт – вийшов зовсім інший смак і вже нове блюдо!
Салат з огірком і яйцем
рецепт салату з яєць і огірків з зеленою цибулею
Складові:
- свіжий огірок – 3 штуки (середніх),
- яйце куряче – 2 штуки,
- цибуля зелена – 3 стеблинки,
- майонез – 2 ст. ложки,
- сіль – щіпка,
- зелень (кріп, петрушка) за бажанням.
Процес приготування:
В першу чергу нам потрібно зварити яйця. Кладемо яйця в ківш і заливаємо водою, так, щоб вона покрила їх. Додаємо столову ложку солі, з мого досвіду знаю, що це не дасть лопнути яйцям при варінні. Ставимо варити на середній вогонь. З моменту кипіння варимо 5-6 хвилин, щоб яйця зварилися круто. Посуд з вареними яйцями заливаємо холодною водою, залишаємо на 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб ми могли їх легко очистити від шкаралупи. Остигнули яйця очищаємо від шкаралупи і за допомогою ножа нарізаємо великим кубиком. Можна скористатися яйцерезка.
Тепер підготуємо огірки. Обмиваємо овочі під проточною водою і нарізаємо на обробній дошці кубиком близько 1 см.
З’єднуємо в мисці з нарізаними яйцями. Промитий цибулю нарізаємо не крупніше і додаємо в салатник.
Присолюємо і заправляємо майонезом. Добре перемішуємо і викладаємо на блюдо.
При бажанні можна додати подрібнену зелень. Наш зелений салат з яєць і свіжих огірків з цибулею готовий.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Нарядчук Олена