Солодку випічку завжди приємно готувати. Розлітаються вироби швидко, аромат під час готування дуже чарівний, приємний. Таке печиво з яблуками буде хорошою альтернативою звичним пирогів. Всі інгредієнти доступні, добре поєднуються один з одним. Частування відмінно підійде для чаювання. Сім’я залишиться задоволена стараннями господині.
Яблука в тесті
Складові:
- 180 г маргарину або масла,
- 120 г цукру,
- 70 мл кип’яченої води,
- курине яйце,
- 450 г борошна для хліба,
- 4 великих яблука,
- цукрова пудра для посипання.
Процес приготування:
Приготуємо просте тісто, щось середнє за смаком між пісочним і листковим.
Для цього рецепта масло повинно бути м’яким. Дістаємо його заздалегідь з холодильника або трохи підігріваємо в мікрохвильовій печі. У миску з маслом потрібно всипати цукровий пісок.
Туди ж розбити яйце, влити води і всипати борошно.
Руками вимісити м’яке, приємне на дотик тісто.
Цілі яблука вимити, розділити навпіл. Видалити насіння. Чистити їх не потрібно. Нарізати плоди часточками. Посипати цукром.
Тісто тонко розкачати. Невеликий чашкою вирізати кола.
У центр кожного гуртка з тіста укласти яблука. Краї зібрати пальцями, утворити відкритий мішечок.
Мішечки з яблуками викласти на пергаментний папір для випічки або фольгу, поставити випікати в духовку на 20 хвилин. Температуру зробити 180 градусів. Важливо відзначити, що перед випічкою духовку потрібно прогріти.
Яблука в тесті щедро присипати цукровою пудрою.
Смачного!