Рецепт від Ольги С.
Сочевиця, мабуть, один з найсмачніших продуктів веганскої або пісного столу. З неї можна робити все, що завгодно: від вегетаріанських котлет або тефтелей, до пюре, супів, запіканок., Готувати з сочевиці фарш для пісних голубців, фаршированих перців, пирогів або пиріжків., Додавати бобові в салати, гарячі або холодні закуски і так далі! Унікальний продукт, який не дарма отримав таку популярність серед вегетаріанців.
Сьогодні я хочу поділитися з вами простим рецептом шаурми з ситної сочевичної начинкою: +1 в скарбничку смачних вегетаріанських рецептів з сочевицею.
Інгредієнти на 4-6 порції:
- 1 стакан зеленої сочевиці (замоченою попередньо на ніч, щоб швидше зварилася., Цей пункт можна пропустити, якщо ви нікуди не поспішаєте і готові почекати, поки сочевиця звариться)
- 1 ріпчаста цибуля (великий)
- 1-2 свіжих або солоних огірка, в залежності від сезону
- 2 свіжих помідора
- 1-2 упаковки лаваша (дивлячись скільки листів лаваша в 1 упаковці)
- листя салату, свіжа зелень за смаком
- кетчуп або інший улюблений соус до смаку (можна вег майонез, домашній соус з помідорів, часниковий і т. д.)
- рослинна олія
- сіль, чорний мелений перець
Шаурма з сочевицею – зимовий варіант, її смачно готувати саме тоді, коли важко знайти свіжі овочі та зелень (не в сезон), до того ж, бобові ситні і «важкі», для мене – ідеальний варіант перекусу холодною зимою. А влітку краще готувати вегетаріанську шаурму з овочами і сиром: соковита, ситна, дуже-дуже смачна (і не дорога)!
Шаурма із зеленою сочевицею і овочами
Крок 1. Спочатку на кілька годин треба замочити сочевицю у воді, щоб вона трохи розмокла, а потім відварити.
Крок 2. Коли сочевиця звариться, пропускаємо її через м’ясорубку.
Крок 3. На сковорідці обсмажуємо цибулю, і додаємо в вийшло пюре, а так само солимо і перчимо до смаку.
Крок 4. Шматок лаваша намазуємо кетчупом, тонко ріжемо овочі (огірки, помідори, перець, зелень) і кладемо їх зверху.
Крок 5. Нарешті додаємо чечевичное пюре, начинку розподіляємо рівномірно і акуратно згортаємо лаваш.
Наша шаурма готова!
Як бачите, рецепт не складний, але впевнена, що це блюдо порадує вас не тільки простотою приготування, але і своїм смаком! Смачного!