Голубці з сочевицею і рисом в савойської капусти
Коли хочеться спробувати чогось новенького і смачного, але при цьому не хочеться шукати незвичайні рецепти або «нестандартні» інгредієнти, то можна спробувати приготувати знайоме блюдо на новий лад.
Напевно багато хто помічав, що в кожній родині одне і теж блюдо може бути приготовлено абсолютно по-різному, залишаючись при цьому дуже смачним делікатесом? Особливо це стосується вегетаріанських рецептів, в яких продукти тваринного походження замінюються на рослинні. Зазвичай в якості заміни йдуть такі інгредієнти, як соєвий сир тофу, м’ясо сейтан, гриби, сочевиця, соєвий фарш і т.д.
Таким же чином можна приготувати вегетаріанські голубці. Якщо ви вже знайомі з рецептом пісних голубців з грибами і рисом, тоді саме час спробувати новий рецепт знайомого страви – голубці з савойської капусти з зеленою сочевицею і рисом.
Отже, нам знадобиться:
- 1 великий качан савойської капусти
- 1 велика цибулина
- 1,5 ст. зеленої сочевиці
- 0,5 ст. густий томатної пасти
- 0,5 ст. рису
- 0,5 ст. висівок
- рослинна олія
- 2 ст. л. сметани (або 2 ст. л. соєвого тофу, збитого до однорідної маси)
- сіль, перець за смаком
Покроковий фоторецепт вегетаріанських голубців з сочевицею і рисом
Рис відварити до напівготовності.
Відварити зелену сочевицю до повної готовності.
Поки варяться сочевиця і рис, підготувати савойскую капусту: відокремити листя від качана.
Тепер потрібно згасити зелене листя в злегка підсоленій воді протягом 10-12 хв. Потім злити окріп і залити капусту холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Різкий перепад температури зробить листя гнучкими, таким чином буде дуже легко загортати начинку.
Цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити до золотого кольору на рослинній олії.
Змішати смажену цибулю з відвареної сочевицею, сирими висівками і рисом, приправити сіллю і перцем. Викласти вегетаріанський фарш по центру бланшованого листа савойської капусти і загорнути в конвертик. Якщо голубчику важко надати потрібну форму, можна скріпити листочки дерев’яною зубочисткою.
Вегетаріанські голубці викласти рядами в каструлю. Залити питною водою, додати томатну пасту і сметану або пюре з тофу. Вода повинна покривати голубці лише на половину. Не забудьте посолити і поперчити.
Накрити кришкою і тушкувати голубці протягом 10-12 хв., Потім акуратно перевернути на іншу сторону і готувати ще 10-12 хв. Якщо перевернути голубці складно, тоді просто зачерпніть соус, в якому готується вегетаріанське блюдо і рясно полийте їм конвертики зверху.
Через 20-25 хв. голубці з савойської капусти з сочевицею і рисом будуть готові.
Завдяки отрубям, начинка пісних голубців вийде густий і дуже соковитою.
Голубці готові, можна подавати на стіл. Смачного!