Блинную тиждень можна влаштовувати не тільки на Масляну. Такий сніданок припаде до смаку всій родині, особливо дітям. Шоколадні млинці більш ароматні, і підходять для всіх солодких делікатесів, в основі яких можуть лежати млинці: млинцевий торт, млинчики з начинкою, малюнки тестом на сковороді і так далі. Однак, незважаючи на всю різноманітність, найчастіше їх подають до столу просто злегка прикрашеними фруктово-ягідними соусами, щоб підкреслити аромат шоколаду.
Шоколадні млинці на молоці
Млинці виходять шоколадно-коричневого кольору, цього можна домогтися різними способами: додати розтоплений шоколад або шоколадну крихту, проте найпростіший і безвідмовний метод – включити в рецепт млинців на молоці порошок какао, який відмінно впорається зі своїм завданням. Ви отримаєте темні млинці з ароматом шоколаду. Незважаючи на те, що це вже заздалегідь виглядає дуже солодким, без додаткових інгредієнтів не обійтися. Замість ягідної підливи можна приготувати сметанний крем, а також прекрасно підійде мед. Подана на стіл страва не буде нудотно-солодким. До того ж є можливість зробити рецепт ще більш унікальним, додавши в тісто кокосову стружку.
покроковий фото рецепт шоколадних млинців
Жирність молока не відіграє ключової ролі в приготуванні, проте краще використовувати досить жирний продукт, оскільки він менше розбавлений водою, яка і так буде присутній в рецепті. Також краще брати холодну молоко, на ньому буде легше замішувати млинцеве тісто.
Зазначена кількість кокосової стружки може здатися надто великий пропорцією, однак кокосово-шоколадні млинці стануть справжнім делікатесом, який навряд чи доводилося куштувати раніше. Кокосова стружка в даному випадку служить не для прикраси, як в більшості рецептів. Велика кількість стружки вплине на зовнішній вигляд млинця, на шоколадній поверхні буде видно «бісер» кокоса. Не обов’язково брати білу стружку, підійде будь-який колір.
Можна додати менше цукру, ніж зазначено в списку інгредієнтів, так як менш солодкі млинці легше відстають від сковороди.
Складові:
- 1 стакан молока .;
- 1/3 склянки води;
- 2 курячих яйця;
- 2 столові ложки борошна;
- 2 столові ложки какао-порошку;
- 4 столові ложки кокосової стружки;
- 3 чайних ложки цукру;
- соняшникова рафінована олія,
- сіль.
Процес приготування:
Всі інгредієнти перемішуються в одній ємності: холодне молоко, рослинне масло, вода та щіпка солі.
Додається цукровий пісок і сирі яйця. Все перемішується віночком.
Какао-порошок і борошно просіваються і змішуються в окремій чашці. Поступово вводиться до рідких інгредієнтів і замішується млинцеве тісто.
А кокосову стружку краще додавати в останню чергу. У тесті не повинно бути грудочок, тому ретельно перемішайте компоненти до додавання какао. Це можна робити в блендері або міксером, багато господинь справляються з цим і вручну за допомогою звичайного віночка. Тісто для шоколадних млинців готове, дати йому постояти 15-20 хвилин, щоб розбухла клейковина.
Як тільки сковорідка нагріється, починайте наливати його на гарячу сковороду. Не використовуйте багато рослинного масла для змащування посуду. Найкраще використовувати пательню з антипригарним покриттям, але якщо під рукою спеціальної немає, можна змащувати посуд невеликою кількістю масла, використовуючи силіконову пензлик.
Обсмажте шоколадні млинці з обох сторін і складіть на тарілку. Їх можна складати стопкою або відразу закручувати в рулетики. Для цього млинець складається навпіл, після чого згортається трубочкою.
Також можна зробити з шоколадних млинців трикутники, якщо двічі їх скласти навпіл. Існують і інші способи красиво подати млинці до столу. При бажанні можна використовувати солодкі соуси для змазування рулетиков, це буде виглядати як начинка. Або ж просто подавати рулети – млинці з медом.
Млинці приготувала Євгена Хоновец.