Шоколадні млинці



Блинную тиждень можна влаштовувати не тільки на Масляну. Такий сніданок припаде до смаку всій родині, особливо дітям. Шоколадні млинці більш ароматні, і підходять для всіх солодких делікатесів, в основі яких можуть лежати млинці: млинцевий торт, млинчики з начинкою, малюнки тестом на сковороді і так далі. Однак, незважаючи на всю різноманітність, найчастіше їх подають до столу просто злегка прикрашеними фруктово-ягідними соусами, щоб підкреслити аромат шоколаду.

Шоколадні млинці на молоці

шоколадні млинці

Млинці виходять шоколадно-коричневого кольору, цього можна домогтися різними способами: додати розтоплений шоколад або шоколадну крихту, проте найпростіший і безвідмовний метод – включити в рецепт млинців на молоці порошок какао, який відмінно впорається зі своїм завданням. Ви отримаєте темні млинці з ароматом шоколаду. Незважаючи на те, що це вже заздалегідь виглядає дуже солодким, без додаткових інгредієнтів не обійтися. Замість ягідної підливи можна приготувати сметанний крем, а також прекрасно підійде мед. Подана на стіл страва не буде нудотно-солодким. До того ж є можливість зробити рецепт ще більш унікальним, додавши в тісто кокосову стружку.

покроковий фото рецепт шоколадних млинців

Жирність молока не відіграє ключової ролі в приготуванні, проте краще використовувати досить жирний продукт, оскільки він менше розбавлений водою, яка і так буде присутній в рецепті. Також краще брати холодну молоко, на ньому буде легше замішувати млинцеве тісто.

Зазначена кількість кокосової стружки може здатися надто великий пропорцією, однак кокосово-шоколадні млинці стануть справжнім делікатесом, який навряд чи доводилося куштувати раніше. Кокосова стружка в даному випадку служить не для прикраси, як в більшості рецептів. Велика кількість стружки вплине на зовнішній вигляд млинця, на шоколадній поверхні буде видно «бісер» кокоса. Не обов’язково брати білу стружку, підійде будь-який колір.

Можна додати менше цукру, ніж зазначено в списку інгредієнтів, так як менш солодкі млинці легше відстають від сковороди.

Складові:

  • 1 стакан молока .;
  • 1/3 склянки води;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • 4 столові ложки кокосової стружки;
  • 3 чайних ложки цукру;
  • соняшникова рафінована олія,
  • сіль.

Процес приготування:

Всі інгредієнти перемішуються в одній ємності: холодне молоко, рослинне масло, вода та щіпка солі.

Заміс тесту для млинців

Додається цукровий пісок і сирі яйця. Все перемішується віночком.

Цукровий пісок яйця

Какао-порошок і борошно просіваються і змішуються в окремій чашці. Поступово вводиться до рідких інгредієнтів і замішується млинцеве тісто.

Какао-порошок в млинцеве тісто

А кокосову стружку краще додавати в останню чергу. У тесті не повинно бути грудочок, тому ретельно перемішайте компоненти до додавання какао. Це можна робити в блендері або міксером, багато господинь справляються з цим і вручну за допомогою звичайного віночка. Тісто для шоколадних млинців готове, дати йому постояти 15-20 хвилин, щоб розбухла клейковина.

Тісто для шоколадних млинців

Як тільки сковорідка нагріється, починайте наливати його на гарячу сковороду. Не використовуйте багато рослинного масла для змащування посуду. Найкраще використовувати пательню з антипригарним покриттям, але якщо під рукою спеціальної немає, можна змащувати посуд невеликою кількістю масла, використовуючи силіконову пензлик.

Тісто для шоколадних млинців

Обсмажте шоколадні млинці з обох сторін і складіть на тарілку. Їх можна складати стопкою або відразу закручувати в рулетики. Для цього млинець складається навпіл, після чого згортається трубочкою.

Шоколадні млинці рецепт

Також можна зробити з шоколадних млинців трикутники, якщо двічі їх скласти навпіл. Існують і інші способи красиво подати млинці до столу. При бажанні можна використовувати солодкі соуси для змазування рулетиков, це буде виглядати як начинка. Або ж просто подавати рулети – млинці з медом.

шоколадні млинці

Млинці приготувала Євгена Хоновец.