Сирна запіканка з бананом на швидку руку. Швидкий рецепт смачної сирної випічки без борошна і без яєць!
У солодкій випічці можна обійтися без яєць, якщо замінити їх на банани. Фруктове пюре допомагає скріпити тісто, а також додає аромат і гарний смак. Таким чином можна готувати торти, пиріжки, запіканки та інші десерти. А мій улюблений десерт – це сирна запіканка з бананом, в яку я іноді додаю сезонні ягідки, крихту шоколаду, кокосову стружку або цедру апельсина.
Запіканка виходить мокрою, скоринка її золота і хрустка, а всередині сир трохи вологий, з яскраво вираженим банановим смаком.
А ось найвдаліший рецепт полуничною запіканки.
Складові:
- 400 г домашнього сиру (жирного, вологого);
- 1-2 ст. л. сметани (якщо сир сухий);
- 5-6 ст. л. манної крупи (або по консистенції);
- 1 дуже стиглий банан;
- 2-4 ст. л. цукру (за смаком);
- 1 ч. Л. соди без гірки;
- дрібка солі.
Як спекти сирну запіканку без яєць
Я не люблю, коли тісто у запіканки занадто ніжне і однорідне, тому не користуюся блендером або міксером, залишаю зернятка сиру. Якщо вам більше подобається «гладке» тісто, тоді збийте сир в блендері до однорідної консистенції.
Перестиглий банан тисну вилочкою до стану пюре. Можна відразу з цукром.
Викладаю сир і продовжую тиснути виделкою. Все повинно бути змішане дуже ретельно, стежте, щоб в сирі не залишалося грудочок. Якщо сир сухий і розсипчастий, то можна додати трохи сметани, ряжанки чи згущеного молока.
Додаю соду і щіпку солі. Соду гасити не потрібно, сир погасить своєї кислотою.
Засинаю манку і ретельно перемішую. Зараз можна спробувати на цукор, і додати його в разі потреби. Якщо хочете засипати родзинки, ягоди або шоколад, то зробіть це в останню чергу, прямо перед закладкою в духовку.
Ми залишаємо на 20 хвилин, чекаємо поки манка насититься соком і розбухне.
Перекладаємо в формочку для випікання. У мене – як лист А-4, але це вже за вашим бажанням, просто треба буде трохи довше або трохи менше потримати, щоб тісто пропеклося рівномірно.
З плином часу ставимо в розігріту духовку до 200С і випікаємо 15 хв. Коли скоринка підрум’яниться трохи, а верх «схопиться», дістаємо з духовки. Навіть якщо запіканка буде трохи вологою на перший погляд, все одно витягайте з жару. По-перше, вона підсохне поки буде остигати, по-друге, сирна запіканка з бананом, а не з яйцями, тому тут все інгредієнти можна готувати самий мінімум часу.
Тепер прикрашаємо красиво – свіжі ягідки або кокосова стружка.
Подаємо до столу теплою чи холодною, хто як любить. Смачного!