Ніхто і ніколи не стане заперечувати проти висловлювання про те, що домашнє печиво в рази смачніше того, що пропонують нам прилавки кулінарних відділів магазинів. Але, на жаль, не всі господині можуть похвалитися тим, що балують домашньою випічкою своїх близьких. Причини можуть бути різними, але саме для тих, хто все-таки хоче приємно здивувати і порадувати домашніх ніжним десертом у нас є простий рецепт приготування смачного печива з сиру з фруктовою начинкою в духовці.
Приготувавши такий десерт можна бути впевненим, що навіть ті, хто не дуже любить сир в чистому вигляді не відмовиться від частування, скоріше навпаки, попросить добавки. У моїй родині якраз є парочка таких «нехочух», яких з великими труднощами доводиться вмовляти з’їсти щось, приготоване з сиру, ось тому сирне печиво готується досить часто. До слова сказати, доросла частина родини теж не відстає від дітей, і печиво буквально «відлітають» з тарілки. Воно й не дивно – ніжне тісто з сиру, яєць і борошна в поєднанні з фруктовою начинкою принесе задоволення кожному, хто спробує його у вигляді апетитного печива.
Як приготувати печиво з сирного тесту «Ромашка»
печиво з сиру рецепт
Складові:
- 250 гр. знежиреного сиру,
- 120 гр. цукрового піску,
- 1 яйце,
- 1/2 чайної ложки солі,
- 280 гр. борошна пшеничного,
- 1 пакетик ваніліну,
- 8 столових ложок рослинного масла,
- 1 пакет розпушувача.
Для начинки:
Процес приготування:
У глибокому посуді з’єднати сир, цукор, рослинна олія, сіль і яйце.
Перемішати до однорідної маси.
У борошно додати ванілін і розпушувач тесту. Всипати частинами в сирну суміш і замісити тісто.
Залишити його настоятися хвилин на 20.
Підготувати начинку: яблуко очистити, порізати на дрібні кубики, ягоди полуниці вийняти з варення, щоб стік зайвий сироп. Зі свіжими ягодами маніпуляцій ніяких проробляти не потрібно. Тісто розділити на дві частини.
Розкачати в довгу «ковбаску», порізати на порційні шматочки.
Кожен шматочок скачати в кульку.
Потім розплющити кульку в коржик. В середині коржі видавити невелике заглиблення (зручно це зробити денцем стаканчика невеликого розміру). Не забираючи стаканчик з коржі зробити рівну кількість надрізів.
Двома пальцями руки зліпити по два шматочки разом. Це будуть пелюстки.
Середину заповнити начинкою, присипати невеликою кількістю цукру.
Підготовлене печиво з сиру перекласти на деко.
Попередньо закрити дно промасленим листом пергаментним папером. Змастити пелюстки яйцем. Поставити в духовку, випікати 25 хвилин при температурі 220 градусів. Коли ромашки підрум’яняться, вийняти деко з печі і зняти готові печива на обробну дошку. Залишити остигати. Подавати на стіл остиглими як десерт.
Смачне печиво з сиру приготувала Олена Медовник, рецепт і фото автора