Всім доброго часу доби! Поспішаю розповісти вам про свої улюблені сирні кульки, блюдо дуже просте і смачне, багатьом знайоме з дитинства. Ця випічка з сиром досить калорійна, але дуже смачна, розлітається як гарячі пиріжки. Ось начебто склад такий же, як у сирників, але завдяки обсмажуванні в олії смак виходить зовсім іншим. Сир при смаженні у фритюрі плавиться, тому в тесті зовсім не відчувається, а самі кульки стають схожими на пончики.
Сирні кульки смажені в маслі
Заготовки з тіста розміром з волоський горіх при випічці добре збільшуються в розмірах. На смак пончики виходять пухнасті і солодкі. Важливо вибрати гарне масло для фритюру, щоб воно було без запаху і специфічного присмаку. Подавати кульки з сирного тесту можна зі сметаною, медом, джемом, або просто присипати цукровою пудрою. Мої діти з задоволенням лопають такий десерт замість шоколаду.
Якщо у вас хороший нагрів в мультиварці, можна приготувати пончики в ній.
покроковий фото рецепт
Складові:
- 400 гр. сиру,
- 4-5 ст. л. цукру,
- 3 курячих яйця,
- 0,5 ч л солі,
- 250- 300 гр. борошна,
- 1 пакетик розпушувача (або 0,5 ч.л. соди, гашеного лимонним соком або оцтом),
- 400-500 мл соняшникової олії без запаху (для смаження).
Процес приготування:
У велику миску акуратно викладаємо наш сир, додаємо цукор і збиваємо все це справа блендером, можна міксером. Мені більше подобається консистенція тесту після блендера. Особливо виручає блендер, якщо сир зернистий. Погодьтеся, не дуже приємно, коли ці зерна трапляються в випічці. Тепер додаємо яйця, постійно помішуючи, підсипає борошно, перемішану з розпушувачем (содою).
Тісто має вийти однорідним, м’яким, але в той же час досить щільним і еластичним. Саме тому кількість борошна в інгредієнтах зазначено неточно – в залежності від вологості сиру її може знадобитися різна кількість. У глибоку каструльку наливаємо масло і чекаємо, поки воно розігріється. Руки змочуємо в холодній воді, формуємо кульки і акуратно опускаємо їх в каструлю. Кульки збільшаться в розмірі і стануть ідеально гладкими, тому не обов’язково робити їх ідеально рівними.
Найкраще, якщо шматочки тіста будуть вільно плавати в маслі, так вони рівномірно прожаряться. Обов’язково стежте, щоб пончики не прилипали до дна, інакше на кульки вони будуть зовсім не схожі. Смажимо вироби до красивого золотистого тесту, постійно перевертаючи. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Присипаємо цукровою пудрою.
У тісто можна додати ванілін або ванільний цукор, але пам’ятайте, що він сильний алерген і маленьким дітям додавати його не рекомендується.
Смачного!
Сирні кульки смажені в маслі: за рецепт і фото дякуємо Катерину Апатонову.