Пончики – кондитерський виріб, смак якого багатьом знайомий з раннього дитинства. Його з великим задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Блюдо начебто нехитре, але завжди користується великим попитом. Рецептів приготування пончиків існує величезна кількість: з фруктовою начинкою, покритих глазур’ю, з сирного тесту і т. Д. Але особливий трепет викликають класичні дріжджові пончики, у цукровій обсипання. Якщо ви з тих, хто з тугою згадує смак пончиків з дитинства, то вам обов’язково стане в нагоді цей рецепт. Інгредієнти дуже прості, доступні і знайдуться в кожному будинку.
пончики дріжджові
покроковий фото рецепт пончиків на дріжджах
Складові:
- борошно – близько 500 г;
- дріжджі сухі – один пакетик стандартного обсягу;
- цукор – 4,5 столової ложки;
- сіль – одна щіпка;
- молоко – третину склянки;
- вода – одна третина склянки;
- яйце – 1 шт .;
- масло рослинне – 1 стакан;
- цукрова пудра – за смаком.
Процес приготування:
Борошно кілька разів просійте в глибоку ємність, додайте до неї дріжджі, цукор, сіль і перемішайте.
Потім в суху суміш розбийте куряче яйце і влийте 2 столові ложки соняшникової або будь-якого іншого рослинного масла. Воду і молоко трохи підігрійте.
Тісто замішують ложкою або лопаткою, поступово вливаючи теплу рідину. За допомогою цього прийому ви зможете домогтися потрібної для пончиків консистенції. Тісто має бути трохи густіше, ніж двадцятивідсоткова сметана. Поставте ємність в тепле місце на півгодини.
Коли тісто підійде, розділіть його на порційні колобки.
Підготуйте фритюр і помістіть в нього кілька заготовок пончиків. Обсмажте їх до появи світло-золотистої скоринки.
Готові пончики бажано викладати спочатку на паперовий рушник, щоб зібрати надлишки жиру, а потім на тарілку сервіровки.
Посипте хрусткі кульки ванільним цукром або пудрою.
Ненадовго повернутися в дитинство може кожен. Що для цього потрібно? Досить приготувати кілька страв за рецептами з далекого минулого. І без дріжджових пончиків тут ніяк не обійтися.
За рецепт і фото дякуємо Євгену.