Сирні рогалики



Всі ми, я думаю, хоч раз готували для своїх домашніх смачні солодкі рогалики. Рецептів їх приготування безліч. Для мене рецепт з додаванням сиру в тісто – найвдаліший, випічка виходить ніжною і швидко зникає з тарілочок. Сьогодні я вирішила в свої сирні рогалики додати трохи сухофруктів, чорнослив, курагу. І не у вигляді начинки, а прямо в тісто!

Рогалики з сирного тесту

сирні рогалики

Всередину рогалики я рекомендую звернути сахарок або просто вмочити кожен рогалик в цукровий пісок. Така випічка стане трохи хрусткою і ще більш привабливою.

А втім, тут можна експериментувати як завгодно, приготувати сирні рогалики з повидлом усередині, з мармеладом, яблуками, аби це сподобалося вашим домашнім.

Складові:

  • Сир – 600 гр.,
  • Чорнослив – 50 гр.,
  • Курага – 50 гр.,
  • Цукор (0,5 склянки в тісто, інше для посипання або начинки),
  • Сіль – щіпка,
  • Яйце – 1 шт.,
  • Масло вершкове – 100 гр.,
  • Сода – 0,3 ч. Л. (Гашене оцтом),
  • Борошно 2 – 2,5 склянки,
  • Цукрова пудра – для прикраси рогаликів.

Процес приготування:

Сирні рогалики рецептСир протерти через сито, якщо ви використовуєте сільський або зернёний. Сир магазинний в пачках годі й протирати зовсім, він ніжний і м’який. Сухофрукти (курагу і чорнослив) на 5-10 хвилин заливаємо окропом і залишаємо розпарювати. Потім обсушуємо, нарізаємо їх дрібно або середніми кубиками і змішуємо з сиром. Додаємо цукор, сіль, соду гашене оцтом, яйце, розм’якшене вершкове масло.

Рогалики з сиром рецептВсе добре вимішуємо і потроху починаємо всипати просіяне борошно. Сирне тісто може трохи липнути до рук. Нічого страшного, я зазвичай змащую руки рослинним маслом і працюю з тестом без праці.

Рогалики з сирного тестуОсь такий грудочку сирного тесту для рогаликів у мене вийшов. Ділимо його на 6 частин і скочується в кульки.

Сирні рогалики як приготуватиКожен колобок розгортаємо в круглу корж, товщиною 0,5-0,7 мм. За допомогою ножа розрізаємо коло тесту на 6 або 8 рівних частин (це вже на ваш розсуд). На кожен сегмент тесту для рогалики з широкої сторони кладемо 0,5 ч. Л. цукру і закочує його напрямку до вузької. Так чинимо з усім тестом.

Рогалики з сиром рецептСирні круасани укладаємо на деко змащений маслом або на Пекарській папір.

Рогалики з сирного тестуВипікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці (можна випікати при 180 градусах) приблизно 35-40 хвилин. Коли рогалики зарумянятся, вони готові. Ось такі румяшкі вийшли! У мене вийшло 2 середніх дека.

Сирні рогалики з цукромВикладаємо готову випічку на красиве блюдо, посипаємо цукровою пудрою і заварюємо чай. Сирні рогалики за цим рецептом виходять ніжними і дуже смачними. Маленькі дітки точно оцінять!

Приємного вам чаювання і смачної випічки бажає автор рецепта і покрокових фото Світлана Бурова.

Хороших вам рецептів!