Всі ми, я думаю, хоч раз готували для своїх домашніх смачні солодкі рогалики. Рецептів їх приготування безліч. Для мене рецепт з додаванням сиру в тісто – найвдаліший, випічка виходить ніжною і швидко зникає з тарілочок. Сьогодні я вирішила в свої сирні рогалики додати трохи сухофруктів, чорнослив, курагу. І не у вигляді начинки, а прямо в тісто!
Рогалики з сирного тесту
Всередину рогалики я рекомендую звернути сахарок або просто вмочити кожен рогалик в цукровий пісок. Така випічка стане трохи хрусткою і ще більш привабливою.
А втім, тут можна експериментувати як завгодно, приготувати сирні рогалики з повидлом усередині, з мармеладом, яблуками, аби це сподобалося вашим домашнім.
Складові:
- Сир – 600 гр.,
- Чорнослив – 50 гр.,
- Курага – 50 гр.,
- Цукор (0,5 склянки в тісто, інше для посипання або начинки),
- Сіль – щіпка,
- Яйце – 1 шт.,
- Масло вершкове – 100 гр.,
- Сода – 0,3 ч. Л. (Гашене оцтом),
- Борошно 2 – 2,5 склянки,
- Цукрова пудра – для прикраси рогаликів.
Процес приготування:
Сир протерти через сито, якщо ви використовуєте сільський або зернёний. Сир магазинний в пачках годі й протирати зовсім, він ніжний і м’який. Сухофрукти (курагу і чорнослив) на 5-10 хвилин заливаємо окропом і залишаємо розпарювати. Потім обсушуємо, нарізаємо їх дрібно або середніми кубиками і змішуємо з сиром. Додаємо цукор, сіль, соду гашене оцтом, яйце, розм’якшене вершкове масло.
Все добре вимішуємо і потроху починаємо всипати просіяне борошно. Сирне тісто може трохи липнути до рук. Нічого страшного, я зазвичай змащую руки рослинним маслом і працюю з тестом без праці.
Ось такий грудочку сирного тесту для рогаликів у мене вийшов. Ділимо його на 6 частин і скочується в кульки.
Кожен колобок розгортаємо в круглу корж, товщиною 0,5-0,7 мм. За допомогою ножа розрізаємо коло тесту на 6 або 8 рівних частин (це вже на ваш розсуд). На кожен сегмент тесту для рогалики з широкої сторони кладемо 0,5 ч. Л. цукру і закочує його напрямку до вузької. Так чинимо з усім тестом.
Сирні круасани укладаємо на деко змащений маслом або на Пекарській папір.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці (можна випікати при 180 градусах) приблизно 35-40 хвилин. Коли рогалики зарумянятся, вони готові. Ось такі румяшкі вийшли! У мене вийшло 2 середніх дека.
Викладаємо готову випічку на красиве блюдо, посипаємо цукровою пудрою і заварюємо чай. Сирні рогалики за цим рецептом виходять ніжними і дуже смачними. Маленькі дітки точно оцінять!
Приємного вам чаювання і смачної випічки бажає автор рецепта і покрокових фото Світлана Бурова.
Хороших вам рецептів!