Рецепт від передплатниці Тані Кравець.
У мене сьогодні був чудовий обід, яким я поспішаю поділитися з вами!
Знаєте, таке іноді буває, коли дуже хочеться їсти, а при цьому зовсім не хочеться виходити з дому за продуктами. І тут справа зовсім не в поганій погоді, за вікном може бути сонечко, приємний вітерець і квітуча зелень. Справа в тому, що просто «не хочеться» і на цьому все. Ось так почалося моє ранок, і чим швидше час наближався до обіду, тим більше хотілося їсти і менше залишати квартиру.
Мною було прийнято рішення за всяку ціну приготувати смачний обід з того, що є вдома. На щастя, крім картоплі, в холодильнику лежала кольорова капуста і стручкова квасоля, про які я зовсім забула! Першою думкою було загасити всі овочі разом, щоб на виході отримати дуже смачною рагу – і це гарна ідея, яку я залишу на наступний раз. Друге, що спало на думку: посмажити картоплю до золотої скоринки, а потім обсмажити разом з ним спаржеву квасолю і цвітну капусту також до рум’яного кольору. Цей варіант мені сподобався більше, так як хотілося чогось ситного, смаженого.
Що у мене було:
- 400 гр. картоплі
- 1 маленька кольорова капуста
- 200-250 гр. стручкової квасолі
- 1 морквина
- рослинна олія
- сіль, чорний мелений перець
- будь-які свіжі овочі або салат для подачі
Смажена картопля з овочами
Домашню картоплю я б не стала очищати від шкірки, просто б нарізала разом з шкіркою, як в цьому рецепті картоплі з корицею під вершками. Мені довелося почистити картоплю, після чого я порізала овоч соломкою, як завжди робила моя мама.
Обсмажила картопля на рослинній олії майже до готовності. З деяких бочків картопля підрум’яниться. Після чого я додала кольорову капусту, яку просто порізала на четвертинки, разом із зеленим листям, які, до слова, теж дуже смачні.
Коли і капуста була майже готова, я всипала зелені стручки, попередньо розрізавши їх на 2-3 рівноцінні частини.
По ходу справи я підлила трохи масла, так як овочі почали не смажитися, а підгорати. На фото не дуже видно, але картопля і капуста вже готові, залишається тільки прожарити квасоля.
Ось уже і зелені стручки дійшли. Тепер можна додати моркву, посмажити овочі ще 3-4 хв, посолити, поперчити і знімати з плити.
Картопля з цвітною капустою і стручкової квасолею смажений на сковороді готовий. Безумовно, таке смачне і ситне блюдо потрібно доповнити свіжими овочами. У мене – стиглі, соковиті помідори. Також можна зробити салат з сезонних продуктів, наприклад, гострий салат з моркви з родзинками і червоним перцем. Мені подобається поєднання овочів з солодкими сухофруктами і зітри спеціями.
Ще хочу сказати, що обов’язково взимку зроблю схоже з замороженими овочами. Стручкову квасолю і цвітну капусту завжди можна знайти у відділі морожених овочів і ягід в будь-якому великому магазині. А що вже говорити про доступність картоплі і моркви в холодну пору?
Смачного!