У сезон дозрівання овочів я часто для своїх домашніх готую кабачки в клярі на сковороді, подаю зі сметанним соусом власного приготування. Рецептом приготування поспішаю поділитися з вами.
Кабачки в клярі рецепт зі сметанним соусом
покроковий фото рецепт смачних смажених кабачків
Будемо готувати кабачки в клярі з часником, він разом зі сметаною і яйцями додається в льезон (рідке тісто). Кляр ви можете приготувати за власним рецептом або за запропонованим мною. Сметану вибираємо досить рідку, жирна не підійде. Сметану можна замінити кефіром або кислим молоком, а також молоком, але взяти меншу його кількість.
Для приготування кабачків в клярі підійдуть тільки молоденькі плоди, дорослі екземпляри, або полежали деякий час дуже погано прожарюються. У рецепті можна використовувати цукіні або молоді патисони.
Складові:
- кабачки – 3 шт. (Невеликого діаметра і розміру),
- сіль – ≈ 0,5 ч. л. без гірки,
- суміш перців – ≈ 1/4 ч. л.,
- рослинне масло – 70 мл;
Інгредієнти для клярі:
- яйця – 2 шт.,
- сметана (жирність 10-15%) – 150 мл,
- борошно – 3 ст. л.,
- часник 2-3 зубчики,
- сіль – ≈ 1 ч. л. без гірки,
- суміш перців – ≈ 1/4 ч. л .;
Інгредієнти для сметанному соусі:
- сметана – 150 мл,
- часник 2-3 зубчики,
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Отже, візьмемо молоді кабачки, помиємо з губкою і, не очищаючи шкірки і не видаляючи насіння, наріжемо пластинами завтовшки 5-7 мм (але не більше 1 см, так як знову ж виникнуть проблеми з їх прожарювання). Приправимо сіллю, перцем і залишимо постояти хвилин на 15.
В цей час займемося приготуванням клярі.
У глибоку миску викладаємо борошно, сметану, розбиваємо яйця, додаємо часник, пропущений через часниковий прес, солимо і перчимо (часник і перець можна не додавати, якщо часниковий аромат вам неприємний).
Ретельно перемішати масу ложкою або з використанням міксера. Грудочок не повинно залишитися. Кляр повинен вийти і не дуже рідким, і не дуже густим, як рідка сметана. Відрегулювати консистенцію можна водою і борошном.
Переходимо до безпосередньої смаженні кабачків. У тарілку висипаємо 2 ст. л. муки і обвалюють у ній скибочки кабачка.
Потім натикається їх на вилку, занурюємо в кляр і викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Накриваємо кришкою і обсмажуємо 4-5 хвилин. Вогонь помірний. Потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще 3-4 хвилини також під кришкою.
Аналогічно робимо з наступною порцією кабачків. Поки вони смажаться приготуємо сметанний соус. Для цього змішуємо сметану з подрібненим часником, мускатним горіхом, сіллю і перцем.
Також в соус можна додати улюблену зелень (кріп, петрушку, базилік) або малосольний огірочок, нарізаний дрібними кубиками. Викладаємо кабачки в клярі на велике блюдо гіркою.
Прикрашаємо зеленню і подаємо кабачки в клярі зі сметанним соусом до столу. Дане блюдо смачно їсти і гарячим прямо з печі, і холодним.
Кабачки в клярі: рецепт і фото від Олени Нечаєвої