Соковиті котлети з Булгур і гарбуза



Булгур є подрібнену пшеницю, з цієї крупи можна приготувати дуже смачні і соковиті котлети. Крупа містить в собі велику кількість вітамінів і ненасичені жирні кислоти. Виходячи з цього, можна отримати не тільки смачне, але і корисне блюдо. До того ж булгур легко засвоюється людським організмом, добре перетравлюється і не створює тяжкість всередині травних органів. Цей продукт має високу калорійність у порівнянні з іншими крупами, наприклад, з рисової або гречаної. Завдяки цьому страви зі східної крупи виходять ситними та поживними.

Котлети з крупи булгур з гарбузом

Крім крупи до складу котлет входить гарбуз, яка теж багата корисними мікроелементами. За рахунок її додавання котлети виходять соковитими і ніжними.

Складові:

  • булгур – 0,5 ст.
  • вода – 1,5 ст.
  • гарбуз мускатний – 60 м
  • пісне печиво – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 5 зуб.
  • кріп – 2 вет.
  • петрушка – 1 вет.
  • молоко соєве або вода – 1 ст. л.
  • борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • оливкова олія – ​​25 мл.
  • перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Покроковий рецепт соковитих котлет з булгура

Основним інгредієнтом для приготування котлет є булгур, який необхідно зварити. Для цього доводимо до кипіння 1,5 склянки води. Булгур промиваємо водою. Висипаємо в каструлю, додаємо трохи солі. Варимо до того моменту, поки крупа не розваритися і не вбере в себе всю рідину. Готовий булгур висипаємо в глибоку тарілку і даємо трохи охолонути.

остившая кашаГарбуз промиваємо водою, очищаємо від шкірки. Потім на крупній тертці подрібнюємо овоч.

Терта гарбуз на великій тертці

Терту гарбуз висипаємо до булгур і розмішуємо до однорідності. За бажанням додайте ще сиру моркву.

Суміш крупи з овочамиРіпчасту цибулю і часник очищаємо від шкірки. Цибулю нарізаємо дрібно ножем, а часник подрібнюємо на середній або дрібній тертці. Якщо є чеснокодавкі, то можна використовувати її.

Цибулю і часникТепер в основну масу висипаємо порізану цибулю і добре перемішуємо.

5Після чого насипаємо подрібнений часник, розмішуємо. Додаємо сіль і чорний мелений перець.

Подрібнений часник в тістоГілочки петрушки і кропу промиваємо водою, а потім дрібно нарізаємо. Висипаємо зелень і перемішуємо до однорідного стану.

7

Подрібнюємо пісний несолодкий крекер і насипаємо в масу для котлет. Перемішуємо. Хочу зазначити, що даний інгредієнт необов’язковий, його можна як додавати, так і немає. Замість нього можна додати пшеничне або кукурудзяну муку.

кришеним печивоТепер наливаємо соєве молочко, можна додати звичайну воду. Добре перемішуємо. Якщо маса розсипається, то додайте борошна і трохи молока. Повинна вийти злегка в’язка суміш.

9

З отриманої маси робимо котлети і обсипаємо з усіх боків борошном.

10

Обсмажуємо котлети на розігрітій оливковій олії до золотистого кольору.

11Котлети з булгура і гарбуза подаємо до столу в теплому вигляді.

12

Виходить відмінне блюдо для вегетаріанського харчування. Самі по собі котлети дуже ароматні і соковиті за рахунок додавання гарбуза. Смачного!