Тарт в мультиварці



Тарт – страва французької кухні. Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати тарт з малиновим кремом в мультиварці. Рецепт цього солодкого пирога з кремом можна адаптувати для духовки.

Тарт або солодкий пиріг з кремом в мультиварці

Тарт рецепт

Тарт з малиною виходить дуже ніжним, смачним, м’яким, соковитим і ароматним. Навряд чи хто встоїть перед його смаком. Випічка прекрасно підійде для сімейного або святкового чаювання.

Складові:

тісто:

  • Куряче яйце – 1 штука,
  • Борошно – 250 грам,
  • Масло вершкове – 130 грам,
  • Цукрова пудра – 80 грам,
  • Сода гашене оцтом – 0.5 чайної ложки,

крем:

  • Малина 80-100 грам,
  • Яйце куряче – 2 штуки,
  • Цукрова пудра – 120 грам,
  • Масло вершкове – 30 грам.

Процес приготування:

Тарт рецепт тестуПриступаємо до приготування бездріжджового пирога з малиновим кремом. Для початку потрібно замісити тісто. Для цього вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Змішаємо розтоплене масло з одним курячим яйцем. Потім додаємо гашене оцтом соду і цукрову пудру, все добре перемішуємо. Цукрову пудру можна зробити самостійно за допомогою кавомолки.

Тарт рецепт тестуУ самому кінці додаємо просіяне через сито пшеничну муку. Замішуємо м’яке некруте, але еластичне тісто. Прибираємо його в холодильник мінімум на одну годину.

Тарт кремПоки тісто знаходиться в холодильнику, ми приготуємо малиновий крем. Для цього в глибокій тарілці змішуємо свіжу або заморожену малину, два курячих яйця, цукрову пудру і вершкове масло.

Тарт з ягодамиПотім, все збиваємо міксером або подрібнюємо блендером.

Тарт з ягодамиОтриману суміш ми вливаємо в каструлю або чашу мультиварки. Для приготування крему в мультиварці вибираємо режим «Варка на пару». Час виставляємо 10 хвилин. Варимо малиновий крем до загустіння, постійно його перемішуючи лопаткою.

Тарт в мультиварціБеремо більшу частину тесту (близько 80%) і розгортаємо його на пергаментному папері. Викладаємо тісто разом з пергаментним папером в мультиварку, і формуємо глибокі бортики. Викладаємо крем і робимо сітку із залишків тіста. Випікаємо малиновий тарт в мультиварці в режимі «випічка» 80 хвилин (рекомендація дана для техніки потужністю 670 Вт, для більш потужних моделей, можливо, знадобиться коригування).

Після сигналу обережно виймаємо готовий пиріг з кремом з мультиварки, охолоджуємо і нарізаємо на порційні шматочки.

За покроковий рецепт з фото дякуємо Юлію Астаф’єву.

Приємного апетиту і хороших рецептів!