Тарт – страва французької кухні. Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати тарт з малиновим кремом в мультиварці. Рецепт цього солодкого пирога з кремом можна адаптувати для духовки.
Тарт або солодкий пиріг з кремом в мультиварці
Тарт з малиною виходить дуже ніжним, смачним, м’яким, соковитим і ароматним. Навряд чи хто встоїть перед його смаком. Випічка прекрасно підійде для сімейного або святкового чаювання.
Складові:
тісто:
- Куряче яйце – 1 штука,
- Борошно – 250 грам,
- Масло вершкове – 130 грам,
- Цукрова пудра – 80 грам,
- Сода гашене оцтом – 0.5 чайної ложки,
крем:
- Малина 80-100 грам,
- Яйце куряче – 2 штуки,
- Цукрова пудра – 120 грам,
- Масло вершкове – 30 грам.
Процес приготування:
Приступаємо до приготування бездріжджового пирога з малиновим кремом. Для початку потрібно замісити тісто. Для цього вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Змішаємо розтоплене масло з одним курячим яйцем. Потім додаємо гашене оцтом соду і цукрову пудру, все добре перемішуємо. Цукрову пудру можна зробити самостійно за допомогою кавомолки.
У самому кінці додаємо просіяне через сито пшеничну муку. Замішуємо м’яке некруте, але еластичне тісто. Прибираємо його в холодильник мінімум на одну годину.
Поки тісто знаходиться в холодильнику, ми приготуємо малиновий крем. Для цього в глибокій тарілці змішуємо свіжу або заморожену малину, два курячих яйця, цукрову пудру і вершкове масло.
Потім, все збиваємо міксером або подрібнюємо блендером.
Отриману суміш ми вливаємо в каструлю або чашу мультиварки. Для приготування крему в мультиварці вибираємо режим «Варка на пару». Час виставляємо 10 хвилин. Варимо малиновий крем до загустіння, постійно його перемішуючи лопаткою.
Беремо більшу частину тесту (близько 80%) і розгортаємо його на пергаментному папері. Викладаємо тісто разом з пергаментним папером в мультиварку, і формуємо глибокі бортики. Викладаємо крем і робимо сітку із залишків тіста. Випікаємо малиновий тарт в мультиварці в режимі «випічка» 80 хвилин (рекомендація дана для техніки потужністю 670 Вт, для більш потужних моделей, можливо, знадобиться коригування).
Після сигналу обережно виймаємо готовий пиріг з кремом з мультиварки, охолоджуємо і нарізаємо на порційні шматочки.
За покроковий рецепт з фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Приємного апетиту і хороших рецептів!