Оладки кабачкові
Якщо ви хочете приготувати швиденько що-небудь для перекусу або ж для легкого сніданку, то вам на допомогу прийде кабачок, а точніше оладки кабачкові. До того ж такі оладки можна приготувати з мінімальною кількістю калорій, адже кабачок це найперший зі списку дієтичних продуктів. Оладки з кабачків можна не тільки смажити на олії, їх можна спекти в духовці, що зробить їх ще корисніше і смачніше. В якості додаткових інгредієнтів в такі дієтичні оладки можна використовувати сир, бринзу, інші види сиру, картопля, гарбуз, навіть м’ясний фарш, ну цей варіант вже не вийде таким пісним. Також з кабачків можна приготувати солодкі оладки, при цьому додати в тісто яблуко, морква, ту ж гарбуз і, звичайно ж, цукровий пісок.
оладки кабачкові
При приготуванні оладок з кабачків в тісто бажано додавати харчову соду або розпушувач для тіста, це додасть тісто пишність і ніжність. Або ж замінити соду можна кефіром або кислим молоком, в такому випадку пишність вашим оладки гарантована.
Якщо ви готуєте такий перекус з кабачка і якщо під рукою немає пшеничного борошна, то можемо порадити вам приготувати оладки кабачкові без борошна з манкою. Просто замінити в рецепті борошно, але при цьому готовому тесту потрібно буде дати час настоятися, щоб манка розбухла.
Рецепт кабачковий оладок досить простий, так що з ним зможе впоратися будь-який, навіть той, то перший раз стоїть біля плити, отже, приступимо.
Для приготування кабачковий оладок вам будуть потрібні наступні інгредієнти
Складові:
- Кабачки (молоденькі) – 2 штуки,
- Борошно пшеничне (дивитися по консистенції тесту),
- Яйця курячі – 2 штуки,
- Сіль за смаком,
- Рослинна олія (рафінована) для смаження,
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
Молоденькі кабачки потрібно промити, а потім обрізати плодоніжки. З більш зрілих кабачків потрібно зняти шкірку. Далі натираємо кабачки на крупній тертці, які не видаляємо насіння і шкірку, так як кабачки молоді.
Потім потрібно злити виділився сік і злегка віджати кабачкову масу.
До натертого на тертці кабачки додаємо курячі яйця і сіль, за бажанням можна додати чорний мелений перець. Все перемішуємо і починаємо вводити просіяне борошно.
Додаємо борошна стільки, щоб готове тісто по консистенції нагадувала густу сметану.
Заздалегідь варто поставити сковороду на вогонь і ретельно розігріти її, потім наливаємо невелику кількість рослинної олії і після за допомогою великої ложки починаємо викладати кабачкової тісто на розпечену сковороду, формуючи невеликі млинчики.
Оладки з кабачків обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Потім оладки потрібно перекласти на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки масла, а після викладаємо їх на тарілку і подаємо на стіл зі сметаною.
За бажанням в процесі приготування тіста ви можете додавати різні інгредієнти і добавки. До речі, якщо буде свіжа зелень, вона додасть і смак, і прекрасний аромат вашої кабачкової закусці. Також надзвичайний смак оладок додасть часник.
Ось так легко, а головне дуже швидко на вашому столі з’являться ароматні оладки, від яких навряд чи хто зможе відмовитися.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!