Рецепти млинців оладок

Оладки кабачкові

Якщо ви хочете приготувати швиденько що-небудь для перекусу або ж для легкого сніданку, то вам на допомогу прийде кабачок, а точніше оладки кабачкові. До того ж такі оладки можна приготувати з мінімальною кількістю калорій, адже кабачок це найперший зі списку дієтичних продуктів. Оладки з кабачків можна не тільки смажити на олії, їх можна спекти в духовці, що зробить їх ще корисніше і смачніше. В якості додаткових інгредієнтів в такі дієтичні оладки можна використовувати сир, бринзу, інші види сиру, картопля, гарбуз, навіть м’ясний фарш, ну цей варіант вже не вийде таким пісним. Також з кабачків можна приготувати солодкі оладки, при цьому додати в тісто яблуко, морква, ту ж гарбуз і, звичайно ж, цукровий пісок.

оладки кабачкові

оладки кабачкові

При приготуванні оладок з кабачків в тісто бажано додавати харчову соду або розпушувач для тіста, це додасть тісто пишність і ніжність. Або ж замінити соду можна кефіром або кислим молоком, в такому випадку пишність вашим оладки гарантована.

Якщо ви готуєте такий перекус з кабачка і якщо під рукою немає пшеничного борошна, то можемо порадити вам приготувати оладки кабачкові без борошна з манкою. Просто замінити в рецепті борошно, але при цьому готовому тесту потрібно буде дати час настоятися, щоб манка розбухла.

Рецепт кабачковий оладок досить простий, так що з ним зможе впоратися будь-який, навіть той, то перший раз стоїть біля плити, отже, приступимо.

Для приготування кабачковий оладок вам будуть потрібні наступні інгредієнти

Складові:

  • Кабачки (молоденькі) – 2 штуки,
  • Борошно пшеничне (дивитися по консистенції тесту),
  • Яйця курячі – 2 штуки,
  • Сіль за смаком,
  • Рослинна олія (рафінована) для смаження,
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

оладки з кабачківМолоденькі кабачки потрібно промити, а потім обрізати плодоніжки. З більш зрілих кабачків потрібно зняти шкірку. Далі натираємо кабачки на крупній тертці, які не видаляємо насіння і шкірку, так як кабачки молоді.

Потім потрібно злити виділився сік і злегка віджати кабачкову масу.

кабачкові оладки рецептДо натертого на тертці кабачки додаємо курячі яйця і сіль, за бажанням можна додати чорний мелений перець. Все перемішуємо і починаємо вводити просіяне борошно.

оладки з кабачків рецептДодаємо борошна стільки, щоб готове тісто по консистенції нагадувала густу сметану.

як приготувати кабачкові оладкиЗаздалегідь варто поставити сковороду на вогонь і ретельно розігріти її, потім наливаємо невелику кількість рослинної олії і після за допомогою великої ложки починаємо викладати кабачкової тісто на розпечену сковороду, формуючи невеликі млинчики.

як приготувати оладки з кабачків Оладки з кабачків обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Потім оладки потрібно перекласти на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки масла, а після викладаємо їх на тарілку і подаємо на стіл зі сметаною.

За бажанням в процесі приготування тіста ви можете додавати різні інгредієнти і добавки. До речі, якщо буде свіжа зелень, вона додасть і смак, і прекрасний аромат вашої кабачкової закусці. Також надзвичайний смак оладок додасть часник.

Ось так легко, а головне дуже швидко на вашому столі з’являться ароматні оладки, від яких навряд чи хто зможе відмовитися.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!