Рецепт від Юлії С.
Піца – це символ свята! Не знаю як у вас, у мене це блюдо асоціюється з веселощами і відпочинком. Це щось особливе, хоча сьогодні вже піцою нікого не здивуєш. Пропоную використовувати на цей раз несподівану начинку.
Основою начинки даної піци виступить, як традиційно прийнято вважати, головний інгредієнт білоруської кухні – картопля (бульба).
Складові:
- 1/2 склянки пшеничного борошна
- 1/2 склянки житнього борошна
- 1 ст. л. рослинного масла
- сіль
- вода
- 5 великих картоплин
- кріп
- 2-3 помідора
- 1 велика червона цибулина
- 1/2 банки консервованої кукурудзи
- жменю стручкової квасолі
- спеції за смаком
Піца з картоплею і помідорами без сиру
- Картоплю чистимо і ставимо варитися. Включаємо духовку, нехай гріється.
- В цей час приготуємо тісто: змішати в мисці пшеничне і житнє борошно, дрібку солі, перемішати, додати рослинне масло (рафінована) і перетремо з борошном.
- Вливаємо воду і вимішуємо. Тісто має вийде пружним і еластичним, що не липнути до рук.
- Стручкову квасолю обсмажуємо на сковорідці з улюбленими спеціями (у мене карі).
- Як зварилася картопля – робимо з неї не дуже рідке пюре, з додаванням солі і кропу (свіжого або сушеного).
- Червоний цибулю дрібно нарізаємо.
- Змішуємо стручкову квасолю, цибулю і кукурудзу.
- Помідор ріжемо кружальцями.
- З тіста розкочуємо млинець, намазуємо його картопляним пюре, залишивши краю для загину.
- Зверху викладаємо суміш з лука, кукурудзи і стручкової квасолі.
- Зверху кладемо помідори.
- Акуратно загортаємо краю майбутньої піци.
- Відправляємо нашу красу в духовку. Буде готове хвилин через 15.
Таку піцу можна подавати і як ласощі до чаю, і як самостійний, повноцінний обід. Перед подачею можна посипати свіжою зеленню.
Смачного!