Піца з картоплею, помідорами і кукурудзою в духовці



Рецепт від Юлії С.

Піца – це символ свята! Не знаю як у вас, у мене це блюдо асоціюється з веселощами і відпочинком. Це щось особливе, хоча сьогодні вже піцою нікого не здивуєш. Пропоную використовувати на цей раз несподівану начинку.

Піца з картоплею

Основою начинки даної піци виступить, як традиційно прийнято вважати, головний інгредієнт білоруської кухні – картопля (бульба).

Складові:

  • 1/2 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 склянки житнього борошна
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • сіль
  • вода
  • 5 великих картоплин
  • кріп
  • 2-3 помідора
  • 1 велика червона цибулина
  • 1/2 банки консервованої кукурудзи
  • жменю стручкової квасолі
  • спеції за смаком

Піца з картоплею і помідорами без сиру

  1. Картоплю чистимо і ставимо варитися. Включаємо духовку, нехай гріється.
  2. В цей час приготуємо тісто: змішати в мисці пшеничне і житнє борошно, дрібку солі, перемішати, додати рослинне масло (рафінована) і перетремо з борошном.
  3. Вливаємо воду і вимішуємо. Тісто має вийде пружним і еластичним, що не липнути до рук.
  4. Стручкову квасолю обсмажуємо на сковорідці з улюбленими спеціями (у мене карі).
  5. Як зварилася картопля – робимо з неї не дуже рідке пюре, з додаванням солі і кропу (свіжого або сушеного).
  6. Червоний цибулю дрібно нарізаємо.
  7. Змішуємо стручкову квасолю, цибулю і кукурудзу.
  8. Помідор ріжемо кружальцями.
  9. З тіста розкочуємо млинець, намазуємо його картопляним пюре, залишивши краю для загину.
  10. Зверху викладаємо суміш з лука, кукурудзи і стручкової квасолі.
  11. Зверху кладемо помідори.
  12. Акуратно загортаємо краю майбутньої піци.
  13. Відправляємо нашу красу в духовку. Буде готове хвилин через 15.

Піца з картоплею без сиру

Таку піцу можна подавати і як ласощі до чаю, і як самостійний, повноцінний обід. Перед подачею можна посипати свіжою зеленню.

Смачного!