Сироедческая піца
Хто не любить піцу? Мабуть, це питання не потребує відповіді, адже, насправді, дуже важко знайти людину, яка з упевненістю скаже, що не любить піцу або не вважає це блюдо смачним!
Завдяки тому, що при приготуванні піци можна використовувати будь-які овочі, зелень, гриби, сири і навіть міняти склад основи, піца утворює універсальний рецепт, який в силі догодити навіть самому вимогливому стравоманів.
Ця закономірність також стосується і сироедной піци!
Існує величезна безліч рецептів сироедческой піци, кожен з яких – це, по суті, нове, унікальне блюдо. Автори таких рецептів не користуються повареними книгами і навряд чи підгледіли керівництво з приготування в кулінарному шоу. Сироедческая кухня – це інтуїтивний вибір живих інгредієнтів, які завдяки таланту і чуттю кухаря шикуються в ідеальну композицію!
Отже, приготувати сироедную піцу по готовому рецептом зовсім не складно. Для цього знадобляться свіжі овочі та зелень для начинки, а також сирі горіхи, зелена гречка і насіння льону для тесту (коржика).
А тепер більш докладно. Тісто.
Ви можете приготувати основу для піци з морквяного макухи, льняної муки і зелені в дегідратором. Ці сироедческіе хлібці дуже прості у виконанні.
Або ж зробити тісто (як на фото) без дегидратора з таких інгредієнтів:
- 1/2 чашки зеленої гречки
- 1/2 насіння льону
- 1 1/2 чашка волоських горіхів
- 1/2 чашки в’ялених помідорів
- 1 щіпка солі
Для начинки:
- 2 чашки морквяного макухи або моркви, натертої на дрібній тертці
- 1 великий томат
- оливки для прикраси
- 1 чашка шпинату крупно нарізаного
- 1 чашка сирого кешью (попередньо замочити на ніч)
- 1/2 чашки солодкого перцю (або червоного для любителів гострих страв)
- 1/2 цвітної капусти, порізаної на дрібні шматочки
- 1/3 чашки кабачка
- 1/2 цибулі
- 1-2 зубчики часнику
- 1 чашка води
- 1 ч. Л. куркуми
- сіль
Як приготувати тісто для сироедческой піци:
Насіння льону замочити на 1-2 години в питній воді. Води налити стільки, щоб вона лише злегка покривала льон. Через кілька годин насіння набухнуть, а вода перетвориться на густу, тягучу рідину.
У кухонному комбайні або блендері перетерти волоські горіхи в борошно. Потім додати зелену гречку і знову все перетерти. Додати в’ялені томати та частина замочених насіння льону з водою. Поступово додаючи решту льону, замісити тісто.
Отримане тісто викласти в круглу форму і поставити в холодильник.
Начинка для піци
Злити воду з кешью. Збити горіхи в блендері до однорідної густої пасти.
Додати до горіхової пасти шпинат, цвітну капусту, морквяний макуха, перець, кабачок, цибулю, часник, куркуму, трохи води і сіль і знову все збити в однорідне пюре.
Викласти овочеве пюре на тісто і акуратно розрівняти ложкою.
Нарізати помідори і оливки кільцями і викласти зверху.
Сироедная піца готова. Смачного!