Незвичайний варіант овочів на грилі від Джеймі Олівера. Мікс з сезонних овочів, приготованих на решітці: цукіні, спаржа, солодкий перець, фенхель (або як його називають в відео – кріп), патисони, спаржа і баклажани – овочі запікаються над вугіллям, потім заправляються соусом з оливкової олії з бальзаміком.
Чим незвичайний рецепт? Мабуть тим, що суміш овочів подається охолодженою разом із заправкою з оливкового масла і бальзамічного оцту. Джеймі Олівер гарантує, що овочі-гриль не залишать вас байдужими. Дивіться відео, щоб переконатися в цьому!
Англійська кухар радить готувати тільки з сезонних продуктів, тому багато інгредієнтів ви з легкістю можете замінити (наприклад, спаржу, фенхель і патисони не так вже й легко знайти в овочевих крамницях).
Складові:
- 1 корінь фенхелю
- 2 баклажана
- 3 солодких перцю
- 2 цукіні
- 1 упаковка спаржі
- 2 упаковки маленьких патисонів (близько 300 гр)
- 4-5 ст. л. оливкового масла
- 2-3 ст. л. бальзамічного оцту
- 3-4 гілочки базиліка
- 1-2 зубчики часнику
- сіль перець
Овочі гриль за рецептом Джеймі Олівера
Баклажани нарізати кільцями., Цукіні – поздовжньо, товщиною, приблизно, 1-1,5 см. Фенхель нарізати кільцями під гострим кутом, щоб корінь тримав форму. Не забудьте зрізати зелень у фенхеля (кухар радить додати її вже в готову страву).
Ображати у спаржі грубу частину. Солодкий перець і патисони досить промити і промокнути серветкою, нарізати не потрібно, так як ці овочі готуються цілком.
Покладіть на решітку всі овочі. У міру запікання знімайте їх з вогню. Джеймі Олівер пропонує засмажити солодкі перці до чорної кірочки, тоді вони стануть солодкими і соковитими.
Коли солодкий перець буде готовий, видаліть чорну шкірку і насіння, наріжте овоч на тонкі смужки.
Змішайте в глибокій мисці всі інгредієнти. Додайте зелень фенхеля, кілька зубчиків дрібно нарізаного часнику. Заправте оливковою олією, бальзамічним оцтом, зеленню базиліка, сіллю і перцем.
Поставте овочі-гриль в холодильник на кілька годин. А потім подавайте на стіл.
Смачного!