Салат з овочів на грилі від Джеймі Олівера



Незвичайний варіант овочів на грилі від Джеймі Олівера. Мікс з сезонних овочів, приготованих на решітці: цукіні, спаржа, солодкий перець, фенхель (або як його називають в відео – кріп), патисони, спаржа і баклажани – овочі запікаються над вугіллям, потім заправляються соусом з оливкової олії з бальзаміком.

Овочі на грилі від Джеймі Олівера

Чим незвичайний рецепт? Мабуть тим, що суміш овочів подається охолодженою разом із заправкою з оливкового масла і бальзамічного оцту. Джеймі Олівер гарантує, що овочі-гриль не залишать вас байдужими. Дивіться відео, щоб переконатися в цьому!

Англійська кухар радить готувати тільки з сезонних продуктів, тому багато інгредієнтів ви з легкістю можете замінити (наприклад, спаржу, фенхель і патисони не так вже й легко знайти в овочевих крамницях).

Складові:

  • 1 корінь фенхелю
  • 2 баклажана
  • 3 солодких перцю
  • 2 цукіні
  • 1 упаковка спаржі
  • 2 упаковки маленьких патисонів (близько 300 гр)
  • 4-5 ст. л. оливкового масла
  • 2-3 ст. л. бальзамічного оцту
  • 3-4 гілочки базиліка
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль перець

Овочі гриль за рецептом Джеймі Олівера

Баклажани нарізати кільцями., Цукіні – поздовжньо, товщиною, приблизно, 1-1,5 см. Фенхель нарізати кільцями під гострим кутом, щоб корінь тримав форму. Не забудьте зрізати зелень у фенхеля (кухар радить додати її вже в готову страву).

Ображати у спаржі грубу частину. Солодкий перець і патисони досить промити і промокнути серветкою, нарізати не потрібно, так як ці овочі готуються цілком.

Покладіть на решітку всі овочі. У міру запікання знімайте їх з вогню. Джеймі Олівер пропонує засмажити солодкі перці до чорної кірочки, тоді вони стануть солодкими і соковитими.

Коли солодкий перець буде готовий, видаліть чорну шкірку і насіння, наріжте овоч на тонкі смужки.

Змішайте в глибокій мисці всі інгредієнти. Додайте зелень фенхеля, кілька зубчиків дрібно нарізаного часнику. Заправте оливковою олією, бальзамічним оцтом, зеленню базиліка, сіллю і перцем.

Овочі гриль

Поставте овочі-гриль в холодильник на кілька годин. А потім подавайте на стіл.

Смачного!