Вершковий сир в домашніх умовах



Вершковий сир можна приготувати в домашніх умовах, виявляється, цей рецепт дуже простий! Коли я в перший раз зробила домашній вершковий сир, то була дуже здивована, що в магазинах цей молочний продукт коштує великих грошей, хоча фінансові витрати мінімальні.

Вершковий сир

Щоб зробити вершковий сир будинку знадобиться всього лише два продукти, а також старанність і терпіння. Зате результат буде вражаючим! З ніжного, кремового сиру можна приготувати дуже багато цікавих вегетаріанських і не тільки страв. Я вже готувала роли і суші з авокадо і сиром, солодкі кошики, печений гарбуз з сиром, салат з нуту, чізкейк., Ще частенько роблю бутерброди з домашнім сиром, в який замішую дрібно рубаний часник, кріп або петрушку. Загалом, рецепти можуть дуже різними, тут тільки ваше вміння і любов готувати відіграють величезну роль.

На що ще хочеться звернути увагу:

Домашній вершковий сир – вегетаріанський продукт! Адже в ньому немає сичужного ферменту (сичуг – останній шлунок корови, а фермент використовують для закваски сиру). У нашому рецепті сквашивание відбувається за рахунок лимонного соку.

Складові:

  • 800 мл. 20% вершків
  • 1 ст. л. соку лимона

Готуємо вершковий сир будинку

У невелику каструлю влийте вершки (800 мл) з жирністю (20%). Помістіть їх на заздалегідь приготовлену водяну баню. Поступово нагрійте вершки до 80 градусів, постійно їх помішуючи. Якщо у вас немає градусника (спеціального, харчового) то просто орієнтуйтеся на те, щоб вершки нагрілися досить, але не закипали.

Потім зніміть каструлю з водяної бані, додайте свіжий сік лимона (1 ложка), ретельно перемішайте дерев’яною лопаткою.

Безперервно помішуючи, варіть вершки з соком на слабкому вогні до отримання маси, схожої на крем. Потім вимкніть нагрів, дайте масі постояти в спокої протягом двадцяти хвилин.

Сито застеліть чистою лляної або бавовняною тканиною. Перекладіть масу на тканину, залиште на сорок хвилин.

Сир з тканини під пресом

Потім з’єднайте кінці тканини вузлом, підвісьте над порожньою мискою на одну годину.

Потім помістіть тканина з сиром на сито під гніт, приберіть в холод на вісім годин.

Готовий вершковий сир перекладіть в посуд з кришкою, витримайте в холодильнику протягом двох днів.

Сир на хліб

Через цей час сир буде повністю готовий, можна сказати, дозріє. Тепер можна зробити бутерброди, суші, спекти чізкейк або інше блюдо, яке ви зазвичай готуєте з покупним сиром. До речі, вершковий сир прекрасно поєднується зі свіжими солодкими фруктами, наприклад, можна нарізати на тарілочку скибочки стиглої соковитої груші, диню, виноград, манго, полуницю, до фруктом або ягодам викласти сир, а також горіхи, мед.

Смачного!