Вінегрет в мультиварці на пару



А ви знаєте, як приготувати вінегрет? Напевно, багато хто скаже, що це дурне питання, тому що цьому овочевої страви вже не перший десяток років і все знають, як його готувати. Інша справа – вінегрет в мультиварці, та ще коли овочі на салат варять не в шкірці, як в класичному варіанті, а на пару, так вже нарізаними. За таким же принципом готується вінегрет в пароварці.

Вінегрет в мультиварці

Вінегрет в мультиварці

Хотілося б сказати про плюси такого способу приготування овочів. Найголовніший плюс – це те, що все вариться на пару. При такій термічній обробці всі інгредієнти зберігають максимум корисних речовин. Відзначимо колір буряка, він після варіння на пару майже не змінюється. Адже вінегрет це яскравий салат, тому такий важливий цей факт. Ще одним важливим плюсом є те, що всі інгредієнти вже нарізані. Особливо це оцінять практичні, але зайняті особи, тому що овочі на вінегрет можна накришити з вечора і навіть заморозити. На другий день залишиться тільки заправити салат олією.

Єдиним мінусом, на мій погляд, можна вважати те, що буряк потрібно завантажити раніше інших компонентів, так у неї найтриваліше час приготування.

У будь-якому випадку, спосіб цікавий і вартий уваги!

Не важливо, в який мультиварці ви готуєте вінегрет, в Панасонік, Редмонд, Поларіс або Супра. Температура при варінні на пару практично скрізь однакова, тому час готування від потужності не залежить.

Для корисного овочевого салату вам будуть потрібні

Складові:

  • Сирий буряк (середньої величини) – 2 штуки,
  • Морква (сира) – 2 штуки,
  • Картопля – 3 бульби,
  • Мариновані або солоні огірки – 2 штуки,
  • Капуста квашена – 200 грам,
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка,
  • Консервований зелений горошок – 1 банка,
  • Сіль і спеції за смаком,
  • Гірчиця готова – за бажанням,
  • Соняшникова олія для заправки салату,
  • Свіжа зелень за бажанням.

Процес приготування:

Почнемо з того, що перемиємо і очистимо всі свіжі овочі. Першою в мульти варіння у нас відправиться буряк, її ми наріжемо невеликим кубиком, таким як ми звикли бачити цей коренеплід в класичному варіанті вінегрету. У чашу мультиварки наливаємо воду (3 – 4 мульти склянки), встановлюємо лоток для варіння на пару і на нього викладаємо нарізану буряк. Закривши кришку мультиварки, вибираємо програму «Варка на пару», час виставляємо 10 хвилин.

Вінегрет в мультиварці рецептЗа цей час потрібно підготувати залишилися овочі: морква, картопля. Їх нарізаємо таким же кубиком, як і буряк. Через 10 хвилин відкриваємо кришку, відсуваємо буряк в сторону, і додаємо до неї в «сусіди» свіжі кубики моркви і картоплі. Знову закриваємо кришку і доварювали овочі на програмі «На пару» ще півгодини.

Вінегрет в мультиварці на паруВідварені овочі потрібно трохи остудити і тільки потім змішати з іншими підготовленими інгредієнтами.

Вінегрет з горошкомУ глибоку чашку перекладаємо порізані огірки (нарізаємо їх таким же кубиком, як і всі овочі), ріпчасту цибулю, квашену капусту, консервований горошок.

Вінегрет на пару рецепт в мультиварціДодайте в салат сіль і спеції за смаком, з спеції можна порадити чорний або червоний мелений перець. Гірчиця в заправці – на ваш розсуд.

Як приготувати вінегретЗаправте вінегрет олією, бажано використовувати нерафіновану олію, воно додасть особливий аромат і смак.

За покроковий фото рецепт вінегрету на пару дякуємо Світлану Кисловський.

Дотримуючись наших порад, ви прикрасите стіл яскравою закускою, що дарує масу вітамінів і позитиву. До речі, ви знаєте, що склад можна урізноманітнити і зробити вінегрет з яблуками, свіжими огірками, свіжою капустою або оселедцем? Будемо раді дізнатися, в якому виконанні люблять цей салат у вас вдома. Знаю, що деякі любителі його зовсім заправляють майонезом.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!