Зараз якраз настає пора приготування смачного і ароматного яблучного варення.
Пропонуємо вашій увазі рецепт варення з яблук часточками, красивого карамельного кольору. Така заготовка на зиму дозволить вживати яблучний десерт в будь-який час року до сніданку з м’якою булочкою, а також застосовувати його в приготуванні начинок для домашніх пиріжків або пирогів, як відкритих, так і закритих.
яблучне варення
Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів вийшло 9 банок варення об’ємом 1 л.
Пропорції цукру і фруктів беруться 1: 1, ви зможете змінити вихід варення в потрібній кількості.
Складові:
- Яблука (нарізані часточки) – 7 кг.
- Цукор – 7 кг.
Вода в цьому рецепті не використовується.
Процес приготування:
Збираємо найкрасивіші яблучка з дерева (якщо у вас свій сад, можна використовувати ті плоди, що опадає) або купуємо на ринку.
Ретельно промиваємо кожен плід, нарізаємо яблука дольками, серцевину не використовуємо. Зважуємо отримане кількість яблук, на кожен кілограм яблук додаємо 1 кг цукру.
Засипавши яблука цукром, даємо трохи їм постояти до виділення соку. Через деякий час можна обережно струшувати таз з яблуками і цукром.
Варити варення починаємо на самому повільному вогні, щоб цукор в нинішньому соку остаточно розтопився.
Після закипання варення робимо вогонь середнім, але так, щоб наші яблука злегка кипіли. Варимо 1 годину, знімаючи пінку.
Яблучка просочуються сиропом і поступово стають прозорими, дуже красиві і карамельні красивого карамельного кольору.
Тим часом готуємо банки і кришки для закачування яблучного варення: ретельно миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом: в мультиварці, мікрохвильовці, духовці або пароварці.
Коли варення зварилася, ви це побачите станом кожної часточки – вони стали просто прозорі, укладаємо варення в тару для зберігання, закриваємо простерилизованной гвинтовою кришкою або закриваємо під ключ.
Таке варення в подальшому можна ще пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера, у вас вийде дуже гарне повидло, яке можна використовувати для приготування смачних солодких пиріжків. Яблучне повидло виходить якраз такий густоти, як цього вимагає начинка.
За рецепт і покрокові фото приготування яблучного варення дякуємо Світлану Бурову. Спробуйте і ви зварити це смачне густе варення, і закрити в баночки літо!
А ще радимо спробувати варення з цілих слив, дуже смачно!
Приємних вам заготовок і хороших рецептів!