Запіканка, по крайней мере, в класичних виконань, ймовірно, частий гість на вашій кухні. Вона може готуватися на різній основі і з усілякими начинками. Тут, як то кажуть, ідей не початий край. У цьому випуску вам пропонується запіканка з картоплі з рибою.
Запіканка з картоплі з рибою
Тісто в цьому пирозі замінюється картопляним пюре, а начинка готується з морської риби (хека, минтая, окуня або горбуші). Щоб начинка була соковитою, в її склад додаються овочі, морква і цибуля.
У покроковому фото рецепті рибна запіканка готується в духовці, втім, теж саме можна зробити і в мультиварці.
Для приготування вам будуть потрібні:
Складові:
- картопля великий – 6 штук,
- яйце куряче – 2 штуки,
- риба (хек) – 1 тушка,
- морква – 2 штуки,
- цибуля ріпчаста – 2 штуки,
- масло рослинне – 2 столові ложки,
- цукор – 2 чайних ложки,
- сіль за смаком,
- сухарі панірувальні – 2 столові ложки,
- насіння гарбуза – 15 г,
- зелень.
Процес приготування:
Приступаючи до приготування запіканки, в першу чергу займіться підготовкою основи, а саме – очистіть картопля, наріжте довільними невеликими шматочками, після чого залийте гарячою водою. Не забудьте посолити. Після того, як картопля звариться, додайте в нього одне яйце і один білок і зробіть пюре. Що залишився жовток буде надалі використаний для змазування запіканки. Отже, картопляна частина страви підготовлена.
Під час варіння картоплі саме час зайнятися начинкою. Вимиту під проточною водою і очищену моркву натріть на крупній тертці. Далі очистіть цибулю і поріжте його довільно. Тепер потрібно страхувати овочі на рослинному маслі. В процесі цього додайте дві чайні ложки цукру без гірки. Цукор дозволить розкрити смак моркви, зробить його більш виразним.
Рибу потрібно промити, очистити і термічно обробити. Найпростіший варіант – відварити в підсоленому окропі з додаванням петрушки, або запекти в духовці. Після того, як рибка звариться, її потрібно акуратно відокремити від кісток, і додати до овочевих компонентів начинки.
Ну, а тепер залишилося сформувати саму запіканку. Змастіть форму для випікання олією і посипте панірувальними сухарями. Викладіть у форму половину маси картопляного пюре, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Далі викладаєте вашу начинку (риба з цибулею і морквою). При цьому намагайтеся притискати начинку до шару картопляного пюре, тоді у вашій запіканки буде більш щільна структура і її буде набагато зручніше нарізати.
Після того, як ви щільно уклали начинку, накрийте її другою частиною картопляного пюре, утрамбуйте і змастіть верх пирога сирим жовтком, який залишився у вас на самому початку.
Нанесіть на поверхні запіканки візерунок виделкою і посипте її гарбузовим насінням. Надішліть блюдо в розігріту до 250 градусів духовку, і через 20-25 хвилин вона буде готова.
Запіканка з картоплі з рибою прекрасно підійде для обіду і для вечері, а так само – в якості швидкого перекушування. Чудовим доповненням до такої запіканці буде сметана.
Всі ми любителі поїсти смачні результати праведних трудів, витягнуті з духовки. І хоч всяке випікання вимагає серйозних фізичних витрат, не варто відмовлятися від своїх зусиль, адже в кінцевому підсумку, всяка праця винагороджується.
Приємного вам апетиту!
Автор рецепта і фото: Олена Шуплецова