Рецепт кімчі з пекінської капусти по-корейськи



Рецепт засолювання пекінської капусти запозичений з корейської кухні. Заготівля такої закуски не представляє складності навіть в домашніх умовах. Також як і білокачанна капуста, пекінка – квас. Відрізняється закуска яскраво вираженою гостротою (за рахунок приправ і часнику), тому їсти її краще з добавкою інших страв, наприклад, з простим овочевим гарніром: несолоним рисом, картопляним пюре, печеною картоплею і т.д.

Кимчи з пекінської капусти

Оригінальна корейське назва – кимчи, з наголосом на останньому складі. Кимчи щодня присутній на столі, як добавка до риби, м’яса, салатів і овочів. У Кореї кимчи завжди можна знайти в продажу в супермаркетах (у вакуумній упаковці) або на вагу на місцевих ринках, так само, як у нас в сезон продають квашену капусту або квашені помідори, бочкові помідори, холодні закуски з баклажанів, бобових, грибів., корейську моркву і так далі.

Квашена пекінська капуста прекрасно зберігає вітаміни, мікроелементи та амінокислоти необхідні для повноцінного харчування. Тому закуска особливо популярна в зимовий час, коли на спад йде сезон свіжих овочів і фруктів. Залишаються лише привізні продукти, а також місцеві, які мають довгий термін зберігання або ж мариновані, квашені або консервовані продукти.

Прийнято готувати кимчи з пекінської капусти з болгарським перцем, з редькою, морквою, соєвим соусом, рибним соусом, яблуком, цибулею, часником.

Вашій увазі простий рецепт кимчи з пекінської капусти швидкого приготування.

Складові:

  • 1 кг капусти
  • 90 гр кухонної солі
  • 3 шт. болгарського перцю
  • 2 шт. гіркого перцю
  • 1 чайна ложка меленого коріандру
  • 1 чайна ложка паприки
  • 2 столових ложки цукрового піску
  • 1 головка часнику
  • 3 літри води

З качана зняти мляві листя, якщо є такі.

Кочан пекінської капусти

Вимити в проточній воді. Розрізати його на дві частини. Покласти в широку емальовану каструлю.

емальований посуд

Зробити розсіл з двох літрів чистої питної води. Для цього розчинити сіль і цукор у воді кімнатної температури (можна не кип’ятити).

розсіл

Залити капусту розсолом, покласти невеликий гніт, щоб вода покривала качан. Каструлю поставити в тепле місце для бродіння.

гніт

Через три дні капусту вийняти з розсолу, трохи віджати воду.

Капуста в розсолі

Розкласти половинки на обробній дошці.

Мариновані шматочки капусти

Підготувати суміш з перцю і часнику: очистити і подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.

блендер

В отриману суміш додати паприку і коріандр, розмішати і нанести на кожен лист.

Спеції з меленими овочами

Зробити це краще в рукавичці, щоб не попалити руки перцем.

Шар овочів на листках капусти

Стару заливку злити. Укласти акуратно, щоб фарш не висипався, половинки качана знову в каструлю.

Злити стару заливку

Зробити нову заливку з одного літра води і столової ложки солі, залити її в каструлю.

новий розсіл

Покласти гніт і залишити на 24 години. Через добу капуста готова.

Кимчи з пекінкі

Для зберігання перекласти в зручну ємність меншого розміру, долити трохи розсолу і прибрати в холодне місце: підвал, балкон або холодильник.