Торт з баклажанів і кабачків – незвично? – Так, незвично, але дуже смачно. Ця страва може стати не тільки приємним доповненням до звичайного сімейного вечері, але і зробити справжній фурор на будь-якому святковому застіллі. Крім відмінного смаку, цей тортик, володіє ще одним плюсом – приготувати холодну закуску можна напередодні свята, що істотно заощадить час господині.
Торт з баклажанів і кабачків
Важливо! Якщо в овочах багато соку, борошна можна взяти на 60 гр. більше або кількість залишити колишнім, але попередньо віджати вологу з кабачків.
Складові:
- Баклажани і кабачки (в рівній кількості) – загальна вага 1 кг;
- яйце куряче, розмір середній – 2 штуки;
- приправа (хмелі-сунелі, перець), сіль – за смаком;
- борошно – 170 гр. +/- 60;
- сир – не менш 200 гр., ніж його більше, тим смачніше блюдо;
- зелень – краще кріп, але можна і петрушку;
- цибуля (велика головка) – 2 шт .;
- майонез.
Процес приготування:
начинка
Сир потерти, додати до нього дрібно порізану зелень. Перемішати. Найзручніше їх перемішувати 2-мя вилками.
Половину підготовленої цибулі (1 головка) подрібнити, підсмажити. Смажити цибулю до тих пір, поки він не зарум’яниться.
Приготування коржів для овочевого торта
Прокрутити через м’ясорубку овочі: баклажани, цибулю, що залишився, кабачки.
Додати яйця. Посолити і додати трохи приправи. Приправу можна взяти найпоширенішу, наприклад, хмелі-сунелі.
Всипати борошно всю.
Перемішати овочі з борошном до однорідної маси.
Викладати овочеву масу ложкою порційно, на змащену маслом млинниць або звичайну сковороду. Трохи розрівняти, товщина тесту на дні не повинна бути більше 0,5 см.
Обсмажувати млинці потрібно з двох сторін, на великому вогні.
Важливо! Для того щоб млинець добре перевертався і знімався зі сковороди, не поспішайте перевертати його відразу як тільки він злегка зарум’яниться. Блін повинен добре прожаритися, до утворення світло-коричневої, засмаженою скоринки.
Збірка баклажанового торта
Відразу після того, як перший млинець буде повністю готовий, слід зняти його зі сковороди і викласти на блюдо, яке згодом буде подаватися до столу. Змастити поверхню баклажанового млинця майонезом і присипати підсмаженою цибулею.
Поверх цибулі викласти тертий сир із зеленню. Потім викладається наступний млинець, потім начинка і так шар за шаром, поки овочеві млинці не закінчаться. Зверху все посипається ще одним шаром начинки.
Подавати торт їх баклажанів і кабачків можна відразу, як тільки він охолоне, або залишити на наступний день, в цьому випадку тримати його треба в холодильнику.
Смачного!