Манти з картоплею



Існує величезна кількість страв з тонкого тіста з начинкою: це російські пельмені, і монгольські пози, і китайські цзяоцзи, і грузинські хінкалі, і манти. Манти – це м’ясна страва азіатської кухні, яке представляє собою своєрідний пиріжок з тіста з м’ясною начинкою. Для начинки використовується бараняче, яловиче або свиняче рубане м’ясо або фарш. До начинці додається нутряне сало, цибулю. У Казахстані та Середній Азії до начинки додають нарізаний дрібними кубиками картоплю або гарбуз. Тісто для мантів робиться прісне: борошно, сіль, вода. А для додання еластичності потрібно додати в тісто яйце. Манти повинні бути заліплені таким чином, що б при варінні з них не витікав сік. Пропонуємо вам приготувати манти з картоплею і м’ясом.

Манти з картоплею і м’ясом покроковий фото рецепт

Манти з картоплею

як приготувати манти з картоплею

Складові:

  • фарш свинина – 500 г;
  • картопля сирої – 1 бульба;
  • цибуля – 250 г;
  • сіль – 15 г;
  • перець чорний запашний мелений – 0,5 маленької ложки;
  • борошно вищого гатунку – 450 г;
  • сіль – 5 г;
  • вода – 160 мл;
  • яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Замісити тісто на манти: борошно, яйця, вода, сіль. Обернути його плівкою і відставити убік, поки буде готуватися начинка. Начинка буде зі свинячого фаршу.

Манти з м'ясом і картоплею

Щоб начинка була смачною і соковитою, в фарш додається цибуля. Нарізати очищену цибулю.

Подрібнену цибулю фарш

Одну очищену картоплину середнього розміру нарізати дрібними кубиками.

Картопля кубиками

У миску до фаршу додати нарізані цибулю і кубики картоплі.

Фарш цибулю картопля

Зі спецій використовується тільки перець мелений і сіль. Начинку перемішати.

Від тесту відрізати невеликий шматок, тонко розкачати його на дошці, розрізати на квадрати зі стороною приблизно 8-10 см. Решту тіста прикрити, щоб не підсохли.

Квадрати з тіста

У центр квадратів тесту покласти фарш.

Тісто картопляний фарш

Існує багато оригінальних способів, як ліпити манти. Один із способів полягає в тому, щоб спочатку з’єднати протилежні сторони квадрата.

Як ліпити манти

Потім з’єднуються два інших протилежних кінця.

манти приготування

Виходить, ніби, конвертик.

Конвертик з тіста

А зараз з’єднуються по два кінця разом.

Як зробити манти

Підготовлені манти можна зварити на пару в спеціальній каструлі – мантишніца, пароварці або мультиварці. Піддони потрібно змастити маслом, покласти на них манти.

Підготовлені манти до варіння

Поставити піддон, в даному випадку, в мультиварку, в чашу якої налити воду, закрити кришку, виставити режим "На пару", встановити час – 35 хвилин. Після звукового сигналу манти готові.

Манти в мультиварці

Акуратно, щоб не порвати тісто, зняти їх з піддону. Подавати манти потрібно відразу гарячими. Можна посипати їх меленим чорним перцем. До мантам добре підходить до смаку чортівня – закуска з помідорів, столового хрону, часнику, або ж будь-який соус, овочі, сметана.

манти рецепт

Манти з м’ясом і картоплею: ​​приготування – Ганцевская Інна, рецепт і фото автора.