Домашній паштет з оселедця буде набагато смачніше того, що ви купите в магазині. Така бюджетна закуска вам ніколи не набридне, тому що крім оселедця, молочка та ікри в її рецепт можна включати різні інгредієнти: м’який плавлений сир, вершкове масло, варену моркву, зелене яблуко, варені яйця. Головне не додавати всі інгредієнти відразу, пробувати кожен з них в складі закуски окремо. Оселедцевий паштет можна приготувати не тільки із солоного оселедця, копчена риба буде в закусці не менше цікава. Таким паштетом можна наповнити красиві тарталетки у вигляді кошичків для святкового столу або просто намазати їм скибочку батона або домашнього хліба і подати з солодким чаєм на сніданок.
Паштет з оселедця
Купивши баночку атлантичної оселедця пряного посолу, я вирішила її подати на вечерю з відвареною картоплею. Обробивши тушки, я виявила в одній рибці красиву, щільну ікру, в двох інших були молочко. У нашій родині не прийнято було ніколи їсти молочко оселедця, але недавно попався рецепт паштету з них. І мені так захотілося спробувати оселедцева паштет з додаванням молочка і ікри!
Тому я вирішила поекспериментувати і внесла свої корективи в цей рецепт паштету з молочка і приготувала смачний паштет з молочка, ікри і філе солоного оселедця.
До речі, треба буде якось використовувати такий паштет в якості начинки для рулету з лаваша.
Складові:
- Філе солоного оселедця,
- Молочко і ікра оселедця,
- Цибулина – ½ частина,
- Часник – 1 зубчик,
- Суміш перців – 1/3 ч. Л.,
- Мускатний горіх – ¼ ч. Л.,
- Масло солодко-вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Готуємо всі інгредієнти для рибного паштету.
Беремо чашу мікропроцесора або блендера укладаємо в неї молочко, ікру, філе оселедця, цибуля і часник, мускатний горіх і суміш перців – подрібнюємо до отримання однорідної маси.
Якщо у вас немає блендера, можна просто пропустити всю масу через м’ясорубку або подрібнити за допомогою гострого ножа.
Потім додаємо в отриману масу вершкове масло і знову все перетираємо.
Отриману паштетную масу викладаємо в піалочку, ненадовго ставимо в холодильник, щоб паштет охолов, потім прикрашаємо гілочкою свіжої зелені і подаємо зі шматочком домашнього свіжоспеченого білого або чорного хліба.
Оселедцева паштет вийшов дуже смачним і ніжним, для любителів риби і рибних страв – саме те! Рекомендую приготувати цей смачний і ніжний паштет з оселедця.
За рецепт і покрокові фото приготування дякуємо Світлану Бурову.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!