Для веганів, вегетеріанцев і сироїдів – авокадо, це прекрасний фрукт для приготування безлічі смачних і пісних страв.
Хоча за класифікацією авокадо відносять до фруктів, хімічну будову у нього як у овоча, так і за смаковими якостями алігаторова груша, все-таки, ближче до овочів. У зв’язку з цим виникає багато суперечок, хоча, насправді, це не має ніякого значення. Головне – це вміти правильно вибрати авокадо і знати – як смачно приготувати!
Вибираючи авокадо в магазині, намагайтеся знайти рівномірно м’який плід. Перевіряючи на стиглість не потрібно сильно вдавлювати шкірку і натискати на фрукт. Вм’ятини не дадуть авокадо доспеть і швидше за все, такий фрукт зіпсується. Акуратно натисніть на плід і якщо відчуваєте, що плід трохи піддається тиску – значить ви на вірному шляху!
Недозрілий авокадо злегка гірчить, такий плід для приготування масла або паштету не годиться.
Паштет готується за 2-3 хв., Тому краще готувати цю страву безпосередньо перед подачею на стіл. Масло з авокадо ідеально підійде для бутербродів, як начинка до млинців або соус до гострих чіпсів. Отже, нам знадобиться:
- 1 стиглий авокадо
- 1 великий зубчик часнику (можна використовувати асафетиду)
- сіль
- чорний мелений перець
Як приготувати паштет з авокадо
Авокадо очистити від шкірки. Видалити кісточку і покласти в чашу блендера. Часник нарізати невеликими шматочками. Додати сіль і перець за смаком.
Збити на високій швидкості до кремоподібної маси.
Паста з авокадо з часником готова. Можна намазати її тонким шаром на скибочки хліба або посмажені тостів і насолоджуватися цим веганським стравою.
Смачного!