Кисіль в мультиварці з апельсинів і гарбуза



Навряд чи наші прабабусі представляли свій стіл без киселю. Коли ще не прийшла епоха картоплі, варили вони його найчастіше з вівсяної муки, рідше горохової або гречаної. Блюдо було настільки густим, що цей холодець в буквальному сенсі різали ножем. Неспроста, напевно, в казках ми читаємо про кисільні береги. В даний час консистенція у цього напою більш рідка, варять його на картопляному або кукурудзяному крохмалі.

Як би не змінювався рецепт і основний компонент загущувач, пристрасті гурманів підсолодити або підкислити це блюдо залишилося. Так само, як і сотні років тому, для приготування киселю господині використовують ягоди, фрукти, сухофрукти, мед, фруктові соки.

Сьогодні хочемо запропонувати вам приготувати незвичайний кисіль з гарбуза і апельсина. Поєднання трохи незвично для нас, однак кисіль з цих інгредієнтів виходить шалено смачним, свіжим, ніжним і ароматним. Сподіваємося, що ви обов’язково скористаєтеся рецептом!

Більш того, уявімо в покроковому фото рецепті спосіб приготування цього напою в мультиварці. Процес варіння на плиті аналогічний.

Гарбузово – апельсиновий кисіль в мультиварці

Кисіль в мультиварці рецепт з апельсинів і гарбуза

Точно так же, замінивши один з компонентів, можна експериментувати. Дуже смачне поєднання вийде у гарбуза і яблука (його потрібно буде перетворити в пюре або віджати сік), гарбуза і полуниці.

Складові:

  • Гарбуз свіжа – 150 грам,
  • Апельсин – 1 штука,
  • Цукровий пісок – 1 столова ложка,
  • Крохмаль – 1 столова ложка,
  • Вода – 800 мл.

Процес приготування:

Гарбуз в кисільОчищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Пропускаємо м’якоть через м’ясорубку. Також гарбуз ви можете подрібнити блендером або кухонним комбайном.

Апельсин в кисільПотім апельсин очищаємо від цедри і подрібнюємо блендером. За бажанням з апельсина ви можете видалити всі перегородки.

Як приготувати кисіль в мультиварціУ каструлю або чашу мультиварки наливаємо воду, завантажуємо в неї подрібнену гарбуз і апельсин. Далі всипаємо цукровий пісок. Проварюємо на плиті, або в мультиварці в режимі «Варка на пару». Час виставляємо 15-17 хвилин, відварюємо до сигналу.

Крохмаль в кисільОдну столову ложку картопляного крохмалю розводимо в 50-60 мл холодної води.

Апельсиновий кисіль в мультиварціКоли до закінчення програми залишається 2-3 хвилини, вливаємо розведений крохмаль в каструлю мультиварки. Варимо кисіль, постійно його перемішуючи.

Гарбузовий кисіль в мультиварціСмачний гарбузово-апельсиновий кисіль з великим вмістом клітковини готовий! Сподіваємося, він вас приємно здивує своїм легким і неповторним смаком!

Кисіль в мультиварці приготувала Юлія Астаф’єва.

Приємного апетиту і хороших рецептів!