Рагу з батату з овочами



рагу Рагу з батату з овочами

Батат – це солодка картопля, батьківщиною якого є Перу та Колумбія. Батат став популярний задовго до того, як Христофор Колумб відкрив Америку і завіз картоплю в Європу. З Перу і Колумбії, батат поширився в Вест-Індію, а потім в південну і східну Полінезії і в Нову Зеландію.

Зараз солодка картопля відомий по всьому світу, і в багатьох країнах батат набагато популярніше відомого нам картоплі з сімейства пасльонових. Шкода, що так довго солодкий овоч не з’являвся на полицях вітчизняних супермаркетів. З батата можна приготувати безліч різноманітних страв, це відмінний спосіб урізноманітнити звичні рецепти і зробити обід ще смачніше і корисніше.

Сьогодні солодка картопля можна знайти в будь-якому великому магазині, але іноді ціна настільки завищена, що не кожен може дозволити собі поласувати цим овочем. На щастя, в Україні, Росії та інших країнах СНД садівники успішно вирощують батат на своїх грядках.

Найпростіший рецепт як приготувати батат – це запекти його в горщиках або згасити разом з овочами і спеціями. Рагу з батату виходить неймовірно смачним і ніжним, особливо якщо приготувати овочі на кокосовому молоці.

Отже, щоб приготувати солодкий картопля з овочами на 2 порції, нам знадобиться:

  • 6-7 бульб батату середнього розміру
  • 1 середня морква
  • 10-12 стручків зеленої квасолі
  • також в рецепті використовувалися дамські пальчики (окра), але в рагу можна додавати абсолютно будь-які овочі по сезону, наприклад синенькі, кабачки, брокколі або цвітна капуста.
  • 200 мл. овочевого бульйону, молока або половинка свіжого кокоса, щоб приготувати кокосове молоко
  • 2-3 зернятка кардамону
  • 1 ч. Л. порошку каррі
  • чорний мелений перець і сіль за смаком

Як приготувати батат з овочами:

Картоплю очистити від шкірки і нарізати кільцями.

нарізати батат кільцями

Нарізати півкільцями морква, стручки спаржевої квасолі нарізати на 3-4 частини. Решта овочі, які ви хочете додати в рагу, потрібно нарізати такими скибочками, щоб час їх приготування було однаковим.

нарізати овочі

Тепер картоплю можна перекласти в одну каструльку і залити овочевим бульйоном або молоком. Або можна приготувати кокосове молоко самостійно. Для цього потрібно розбити кокос на дві частини і злити воду з кокоса. Потім натерти м’якоть, перетворивши її в дрібну стружку. Зробити це можна будь-яким способом: використовуючи блендер, тертку або інше пристосування.

збити кокос

Кокосова стружка готова:

кокосова стружка

Заливаємо стружку питною водою (води потрібно стільки, щоб вона наполовину покривала картоплю в каструльці). Додаємо воду до кокосової м’якоті і гарненько віджимаємо, щоб вода набула колір молока. Потім проціджуємо молочко від стружки через ситечко або марлю. Кокосове молоко готово!

кокосове молоко

Заливаємо батат молочком, додаємо зерна кардамону, (які попередньо потрібно розчавити, так вони дають більше смаку), додаємо спецію карі і ставимо на плиту або в духовку до напівготовності, приблизно, на 15 хв.

картопля в горщику

Через 15 хвилин додаємо овочі, сіль і чорний перець і продовжуємо тушкувати до готовності овочів.рагу з батату в горщику

Рагу з батату з овочами готове.

Рагу з батату

Смачного!