Рогалики з пісочного тіста з мармеладом на агарі



Бюджетний, смачний домашній десерт з найпростіших продуктів, доступних кожному в будь-який час року. Рогалики виходять ніжними, тісто швидко пропікається, красива золота скоринка приємно хрумтить в роті. Рогалики за цим рецептом можна зробити з будь-якою начинкою, як ви любите. Крім мармеладу можу запропонувати джем, особливо смачно з вишневим або смородиновим (ті, що мають кислинку), з варенням, свіжими ягодами, з сиром, маком, згущеним молоком, волоськими горіхами і так далі.

рогалики вегетаріанські

На відміну від яблучних рогаликів, приготованих на дріжджовому тесті, цей рецепт виконаний інакше: тісто замішується на сметані і маслі – пісочне. Так що якщо ви насторожено ставитеся до дріжджів, то даний варіант точно вас порадує.

Я готую домашній мармелад на агар-агар. За основу беру свіжовичавлений сік або будь-який покупної за смаком. Також можна використовувати рослинне молоко: мигдальне, кокосове, макове.

Варіанти приготування вегетаріанського мармеладу:

  1. Мармелад на мигдальному молоці (дуже популярний в Китаї). За цим же принципом готують з чорного або білого кунжуту. Смачно, але для начинки в солодкій випічці краще використовувати більш яскравий смак. Фруктовий або ягідний – на мій смак.
  2. Яблучний – з домашнього соку.
  3. Желе з полуниці – зробити гущі для начинки.

Звичайно, найпростіше купити готовий мармелад, просто зверніть увагу, щоб там було поменше всякої хімії в складі. У мене в рецепті – приготований власноруч, тришаровий, з харчовим барвником.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • масло вершкове – 200 г;
  • сметана – 200 г;
  • цукор – 4-5 ст. л .;
  • сіль – 2 щеп;
  • сода – 0,5 ч. л .;
  • борошно – 2-2,5 ст;

начинка:

  • мармелад – 200 г.

До слова, я перепробувала багато варіантів тесту, робила на дріжджах, кефірі, сирі, з содою і без соди, на молоці, олії і навіть на мінералці. Але варіант рогаликів на пісочному тісті на сметані здається мені найбільш вдалим. Смак як у дитинстві або як у бабусі!

Пісочні рогалики з кольоровим мармеладом

Масло злегка розтопити на водяній бані або дати йому розтанути на батареї або на сонечку, щоб воно було дуже м’яким і можна було легко перетерти з цукром.

Додати до вершкового масла сметану. Перемішати.

Сіль, цукор, соду.

Розтерти гарненько.

Всипати заздалегідь просіяне борошно або просіяти прямо над посудом з тестом.

Замісити тісто.

Залишити на 30 хвилин в холодному місці.

мармелад порізати

Розділити охолоджене тісто на кілька частин. Розкачати в коло. Порізати на 8 трикутників.

Покласти мармелад по центру трикутника. Але трохи подалі від країв, якщо начинка почне танути, щоб вона не витікала на деко.

Скрутити в рогалик.

Покласти на деко змащений олією. Випікати 20 хвилин. Температура 180 градусів.

Можна подавати до солодкого чаю, чашечці кави, а дітям – з соком або компотом.

Ніжні, приємно розсипаються в роті, в міру солодкі. А всередині ніжна желейна начинка.

Смачного!