Рецепт від нашої передплатниці Віри Агафоновой, яка пару днів назад поділилася з нами рецептом салату з маринованих шампіньйонів з квасолею і солодким перцем. А сьогодні ділиться новим блюдом!
Любіть овочі? Чи не можете собі відмовити в задоволенні поласувати пікантними закусками? Тоді цей салат саме для вас! Гостроту хрусткою цвітної капусти і перцю пом’якшують варена морквина і квасоля, а кислинку додає квашений огірочок. Завдяки своєму смаку салат стане одним з найулюбленіших рецептів у вашій родині, а привабливий зовнішній вигляд допоможе зробити його прикрасою будь-якого столу (особливо це актуально напередодні зимових свят).
Складові:
- кольорова капуста – 1 кг;
- квасоля – 300-400 гр;
- 3 шт болгарського перцю (краще брати сорт Ратунда);
- один гострий перець (можна взяти більше, якщо любите гостреньке);
- середня головка часнику;
- 2 варені морквини середнього розміру;
- 3-4 шт невеликих квашених огірочків (мариновані або малосольні теж підійдуть);
- сіль – 2 ст. л .;
- цукор – 1,5 ст. л .;
- оцет 9% – 1 стакан;
- зелень за смаком.
Салат з маринованою капустою, квасолею і свіжими овочами
Капусту поділяємо на суцвіття, опускаємо на пару хвилин в киплячу підсолену воду, даємо стекти зайвій воді.
У широкій мисці перемішуємо остигнула капусту і нарізану середніми часточками болгарський перець. Заливаємо овочі гарячим маринадом. Для цього в киплячій воді (1 літр) треба розчинити сіль (2 ст. Л.), Цукор (1,5 ст. Л.), Всі приправи і спеції.
Часник і гіркий перець потрібно подрібнити блендером або на м’ясорубці (або просто дрібно нарізати) і додати в уже остиглі овочі. Ретельно перемішати і залишити все маринуватися на 4 години. Не забувайте, що ефірні масла гострого перцю можуть обпекти ніжну шкіру! Щоб уникнути цієї проблеми, надіньте одноразові рукавички або нарізайте перець через звичайний пакет.
Квасолю відварити до готовності, остудити. Морквину нарізати півкільцями, огірочки – часточками, можна кубиками.
Злити маринад, додати зелень і перемішати всі інгредієнти. Салат готовий. Можна пробувати.
Якщо є бажання приготувати порцію побільше, варто враховувати, що зберігати залишився салат з морквою і огірком можна. Тому замаринуйте необхідну кількість капусти з овочами і зберігайте в маринаді в холодильнику, а перед подачею перемішайте з іншими складовими.
Смачного!