Салат з цвітною капустою, квасолею і овочами



Рецепт від нашої передплатниці Віри Агафоновой, яка пару днів назад поділилася з нами рецептом салату з маринованих шампіньйонів з квасолею і солодким перцем. А сьогодні ділиться новим блюдом!

Салат з маринованої капусти

Любіть овочі? Чи не можете собі відмовити в задоволенні поласувати пікантними закусками? Тоді цей салат саме для вас! Гостроту хрусткою цвітної капусти і перцю пом’якшують варена морквина і квасоля, а кислинку додає квашений огірочок. Завдяки своєму смаку салат стане одним з найулюбленіших рецептів у вашій родині, а привабливий зовнішній вигляд допоможе зробити його прикрасою будь-якого столу (особливо це актуально напередодні зимових свят).

Складові:

  • кольорова капуста – 1 кг;
  • квасоля – 300-400 гр;
  • 3 шт болгарського перцю (краще брати сорт Ратунда);
  • один гострий перець (можна взяти більше, якщо любите гостреньке);
  • середня головка часнику;
  • 2 варені морквини середнього розміру;
  • 3-4 шт невеликих квашених огірочків (мариновані або малосольні теж підійдуть);
  • сіль – 2 ст. л .;
  • цукор – 1,5 ст. л .;
  • оцет 9% – 1 стакан;
  • зелень за смаком.

Салат з маринованою капустою, квасолею і свіжими овочами

Капусту поділяємо на суцвіття, опускаємо на пару хвилин в киплячу підсолену воду, даємо стекти зайвій воді.

У широкій мисці перемішуємо остигнула капусту і нарізану середніми часточками болгарський перець. Заливаємо овочі гарячим маринадом. Для цього в киплячій воді (1 літр) треба розчинити сіль (2 ст. Л.), Цукор (1,5 ст. Л.), Всі приправи і спеції.

Часник і гіркий перець потрібно подрібнити блендером або на м’ясорубці (або просто дрібно нарізати) і додати в уже остиглі овочі. Ретельно перемішати і залишити все маринуватися на 4 години. Не забувайте, що ефірні масла гострого перцю можуть обпекти ніжну шкіру! Щоб уникнути цієї проблеми, надіньте одноразові рукавички або нарізайте перець через звичайний пакет.

Квасолю відварити до готовності, остудити. Морквину нарізати півкільцями, огірочки – часточками, можна кубиками.

Злити маринад, додати зелень і перемішати всі інгредієнти. Салат готовий. Можна пробувати.

Овочевий салат з цвітною капустою

Якщо є бажання приготувати порцію побільше, варто враховувати, що зберігати залишився салат з морквою і огірком можна. Тому замаринуйте необхідну кількість капусти з овочами і зберігайте в маринаді в холодильнику, а перед подачею перемішайте з іншими складовими.

Овочевий салат

Смачного!