Печені пиріжки з рисом і яйцем в духовці – блюдо універсальне. Воно прекрасно підійде як для святкового столу, так і для повсякденного частування. Їх із задоволенням наминали діти за обидві щоки, та й дорослим вони сподобаються. Їх можна використовувати як закуску, перекус або самостійне блюдо, так як подавати їх можна з чаєм в холодному вигляді, з кефіром або молоком в гарячому вигляді, деякі люблять вмочати пиріжки з рисом і яйцем в сметану, а хтось, завдяки несолодкої начинки, захоче з’їсти їх замість звичайного хліба з бульйоном.
Пиріжки з рисом і яйцем
Пиріжки з яйцями і рисом випікаються в духовці, адже це найбільш простий і доступний спосіб приготування дріжджової випічки. За один присід з духовки можна отримати дуже пристойну кількість здоби. Але напевно, скільки б ви не приготували, домочадці будуть вимагати ще, адже пиріжки з несолодкої начинкою виходять смачні, ситні і виглядають дуже апетитно.
Що стосується тесту для пиріжків з рисом, то, в покроковому фото рецепті це заварне дріжджове тісто на окропі, готується на сухих дріжджах. Звичайно, у більшості господинь є власні секрети і способи замісу дріжджового тіста для печених пиріжків, вашій увазі пропонується замісити його на воді з використанням маргарину і рослинного масла. Ложка майонезу додасть тесту легкість, до того ж цей рецепт тесту не передбачає використання яєць.
Як і всю здобу в духовці, пиріжки з рисом і яйцем потрібно буде змастити яйцем в процесі випікання, щоб надати їм гарний колір.
дріжджові пиріжки з рисом і яйцем фото рецепт
Складові:
- 1,5 склянки (або трохи більше) вже приготованого і охолодженого відвареного рису;
- 5 варених яєць;
- за смаком додається сіль, чорний перець, свіжа зелень (краще всього підійде зелена цибуля).
Для м’якого і смачного дріжджового тіста:
- 600 г просіяного борошна;
- 6 г дріжджів швидкодіючих (як правило, це половина упаковки сухих дріжджів, які продаються в будь-якому продуктовому магазині);
- 300 мл кип’яченої гарячої води;
- 1 ст.л. майонезу;
- 5 ст.л. рослинного масла;
- 2 ст.л. маргарину;
- 3 ст.л. цукру;
- сіль за смаком, але зазвичай потрібно близько 1 ст.л.
Процес приготування:
Тісто для пиріжків за цим рецептом готується дуже швидко, тому замішувати його потрібно буде акуратно, але без пауз. У глибокій мисці змішуються всі інгредієнти крім борошна, дріжджів і води. Намагайтеся довести масу до однорідності швидше. Потім в цей крем вливається гаряча вода, акуратно всипається 2 склянки борошна і зверху насипаються дріжджі. Додавати продукти потрібно саме в такій послідовності, інакше тісто не зійде. Другий етап перемішування починайте після того як шарами додасте воду, борошно і дріжджі.
Коли тісто буде досить еластичним, укрийте його рушником або серветкою і залиште доходити в тепле місце.
На етапі приготування рису для начинки не потрібно його солити або додавати якихось спецій, варити найкраще в простій воді. До відварного рису додаються мелкорубление яйця, і при бажанні зелена цибуля. Цих трьох пунктів буде досить, щоб приготувати начинку для пиріжків. Все що потрібно, просто перемішати зазначені продукти, посолити і додати улюблені спеції.
Через пару годин, коли тісто збільшиться, його потрібно буде трохи помісити руками і залишити на другий етап «відпочинку» в тепле місце. Коли тісто підійде другий раз, слід приступати до ліплення пиріжків.
Для зручності всі тісто відразу можна поділити на невеликі грудочки, які розгортають не дуже тонко в коржик.
Можна приготувати відкритий або закритий варіант пиріжків з рисом і яйцем. Для закритої форми на корж розкачане тісто відразу додається ложка начинки, після чого краю необхідно защипувати пальцями.
А для відкритих пиріжків типу розтягаїв по обидві сторони від начинки в виноградному робляться два надрізи.
Протилежні сторони закриваються внахлест (одна проріз виявляється під інший, утворюючи «мішечок», в якому видно начинка.
Відкриті зрізи потрібно акуратно зліпити руками, щоб форма була ідеальна.
Пиріжки не відразу відправляються в духовку, вони повинні трохи полежати на деку (хоча б 15-20 хвилин), після чого їх змащуються яйцем і випікають при 180 градусах 25 хвилин. Духовку потрібно заздалегідь прогріти.
Перший лист вийшов з відкритими пиріжками, у вигляді розтягаїв з рисом.
На другому аркуші – печені пиріжки з яйцями і рисом класичної форми.
Смачного!