Мариновані помідори з болгарським перцем на зиму допоможуть урізноманітнити зимовий асортимент заготовок в банках. Їх можна подати на закуску або як гарнір до м’яса, картоплі чи каші. Готують консервовані помідори із солодким перцем і часником зовсім без оцту і наступної стерилізації, консервантом служить лимонна кислота.
Зазначена кількість в рецепті кількість продуктів для зручності розраховане на 1 літрову банку.
Для маринування потрібно вибрати невеликі круглі або довгасті помідори. Краще віддати перевагу м’ясистим томатам, в яких мало насіння і рідини. Помідори для консервування повинні бути здорові, з цілої шкіркою і рівномірної яскравим забарвленням.
Перець для маринування можна брати як гострий, так і солодкий. Колір плодів не має значення. Можна замінити болгарський перець на чилі.
Помідори з перцем на зиму
помідори з болгарським перцем фото рецепт
На нашому сайті вже є рецепт помідор на зиму без оцту, тільки з використанням аспірину. Цей же варіант смачної закуски до вподоби доведеться противникам і оцту і аспірину.
Складові:
- дрібні помідори – 10 шт .;
- болгарський перець – 1 шт .;
- часник – 2 зубчики;
- петрушка – 1 пучок;
- сіль – 1 ст. л .;
- цукровий пісок – 2 ст. л .;
- лимонна кислота – 1/3 ч. л .;
- лавровий лист – 2 шт .;
- запашний перець – 5 горошин.
Процес приготування:
Помідори, перець, петрушку і часник слід ретельно вимити, щоб не залишилося грудочок землі і бруду. Часник потрібно очистити від лушпиння. Якщо запах і смак часнику не подобається, то його можна не класти в заготовку.
Банку для консервування вимити, прополоскати, а потім простерилізувати. Для цього можна її поставити в духовку стерилізувати при 180 градусах 10 хвилин або потримати 10 хвилин над парою. Після цього в банку слід укласти лаврове листя, запашний перець і нарізаний зубчик часнику.
Потім необхідно укласти помідори. Робити це потрібно обережно, щоб плоди не пом’ялися. Більші помідори потрібно помістити на дно банки, дрібні – зверху. При цьому томати слід розташувати так, щоб вони лягли якомога щільніше. Верхні 3-4 см повинні залишитися вільними.
Солодкий болгарський перець необхідно очистити від насіння і розрізати на 3-4 частини. Потім кожен шматочок слід акуратно проштовхнути між стінкою банки і помідорами.
Поверх перцю потрібно укласти петрушку і нарізаний пластинами часник.
В заповнену овочами банку слід влити окріп, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин. За цей час плоди зігріються і випустять повітря. Потім воду необхідно злити в окрему каструлю, додати до неї ще 50 мл кип’яченої води. Цього обсягу буде достатньо для маринаду. У каструлю насипати цукровий пісок і сіль.
Поставити каструлю на вогонь. Маринад повинен закипіти. Через 2 хвилини його можна зняти з плити. У банку з помідорами насипати лимонну кислоту.
Потім влити маринад. Він повинен трохи перелити край банки.
Закатати заздалегідь прокип’яченої металевою кришкою.
Після цього слід перевернути банку і загорнути її в рушник. У такому вигляді вона повинна постояти добу.
Готові мариновані помідори з перцем можна зберігати в шафі без доступу сонячного світла 1 рік.
Смачні помідори на зиму готувала Гаяне.