Цей салат з консервою добре відомий багатьом. Популярність даної закуски обумовлюється тим, що страва смачна, просте в приготуванні і порівняно недороге. Салат Мімоза з консервами можна оригінально прикрасити, як це постаралася зробити я. Адже, погодьтеся, гарне блюдо завжди виглядає набагато смачніше і з’їдається швидше. Щоб приготувати рибний салат з консервами і яйцями, потрібно зовсім небагато часу, а результатом ви точно будете задоволені.
Салат з консервами рибними Мімоза
Можна приготувати смачний салат Мімоза з будь-консервованою рибою: сайра, горбуша, скумбрією, оселедцем або як тут, з сардинами. Цей рецепт Мімози без сиру, але якщо хтось дуже захоче, то можна зробити додатковий шар з натертим твердим або плавленим сирком. Отже, приступимо.
як приготувати салат з консервою і яйцями
Складові:
- банка консервів сардини або сайри в олії,
- 4 варені яйця (білки і жовтки будемо використовувати окремо),
- 1 цибулина,
- 1 варена морквина,
- 3-4 картоплини середнього розміру, звареної в мундирі в підсоленій воді,
- майонез для змащування шарів.
прикраса:
- 3-4 перепелиних яйця,
- шматочка сирої морквини,
- декількох горошин чорного перцю горошком.
Процес приготування:
Сардину викладаємо на блюдо для салату, розминаємо виделкою і надаємо форму головки сиру, від якої вже відрізали шматочок (як на фото). Це у нас буде перший шар. Наступні шари будемо робити в такій же формі.
Другим шаром викладаємо подрібнену цибулю. Попередньо його можна обдати окропом, залишити так на 5 хвилин і злити воду, щоб пішла гіркота, але це не обов’язково, так як він промаринуется і під майонезом.
Промащуємо шар риби з цибулею майонезом і викладаємо зверху натерті на дрібній тертці білки.
Знову промазуємо майонезом.
Далі йде шар морквини, натертої на дрібній тертці.
Картопля також трьом на дрібній тертці і викладаємо наступним шаром.
Зверху картоплю промазуємо майонезом.
Тепер залишилося зробити посипання з подрібнених варених жовтків, намагаючись захопити і краю салату. Коли наша заготовка готова, приступимо до оформлення. Для цього відваримо круто перепелячий яйця (приблизно 5 хвилин), очистимо їх і візуально визначимо, де у нас буде мордочка мишеняти. Зробимо вузьким гострим ножем два неглибоких отвори в області майбутніх вушок. Вушка ми зробимо з сирої моркви. Для цього відрізаємо тоненькі кружечки, формуємо з них вушка і вставляємо в підготовлені отвори. Потім також зробимо три маленьких хрестоподібних надрізу в області носика і вічко і вставити туди по горошинки. Мишки готові! Тепер їх можна поміщати на нашу Мімозу у вигляді сиру.
Салат з консервами покроковий фото рецепт від Юлії Коломієць.