Напевно багатьом подобається смак такого сухофрукти, як чорнослив. Особливо він затребуваний взимку і на початку весни, коли багато хто страждає від нестачі вітамінів. У цьому рецепті я розповім, як готуються цікаві булочки з начинкою з чорносливу. Формувати булочки будемо у вигляді колосків, а в цьому нам допоможуть гострі ножиці. Цікава формування булочок дозволяє зробити їх красивими, м’якими, ароматними і смачними.
Крім чорносливу, до начинки можна додати курагу, родзинки, горіхи.
Булочки готуються на дріжджовому тесті, рецепт дуже простий і швидкий.
Цінителям пісної випічки пропоную познайомитися з іншими рецептами солодкої веганскої випічки від Ніни:
- Маковий рулет на кедровому молоці (можна на іншому рослинному молоці або воді).
- Булочки з ківі.
- Пісні булочки з шоколадом (vegan).
- Пісні рогалики з яблуками і смородиною.
Складові:
- дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- борошно пшеничне – 2,5 скл.
- молоко соєве або інше рослинне – 1 скл.
- крохмаль картопляний – 0,5 скл.
- цукор – 2,5 ст. л.
- оливкова олія – 80 мл.
- ванілін – 0,2 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- чорнослив – 60 м
- цукрова пудра – 1 ст. л.
Колоски з сухофруктами
Замішуємо насамперед дріжджове тісто. У посуд просіваємо пшеничне борошно. Потім насипаємо до неї картопляний крохмаль.
Насипаємо дріжджі і сіль, перемішуємо.
Цукор насипаємо в загальну масу. Можна насипати як більше, так і менше цукру. Додаємо ванілін в тісто і перемішуємо.
Наливаємо оливкова олія. Перемішуємо масло з борошном.
Молоко я взяла соєва, можна взяти наприклад, будь-який горіхове. Молочний продукт обов’язково нагріваємо. Наливаємо в тісто і розмішуємо.
У такому вигляді тісто ставимо в тепло на пару годин. Воно повинно підніматися.
Що піднялося тісто обмять з борошном і помістити на піднос або стіл.
Для начинки булочок чорнослив заливаємо окропом на 5 хвилин. Потім його обсушуємо і подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. Додаємо цукрову пудру. Якщо хочемо, щоб залишилася незначна кислинка, то трохи кладемо цукрової пудри. Якщо ви ласун, то сипте більше.
Начинка з чорносливу підготовлена.
Тісто ділимо на маленькі шматочки, щоб з кожного вийшла коржик діаметром 8-10 см. Цю корж Промазуємо начинкою і скручуємо в рулет. Потім ріжемо ковбаску на шматочки ножицями, але не повністю розрізаємо. Розкладаємо у вигляді колоска.
Кладемо колоски на деко, промазуємо оливковою олією.
Булочки такі випікаємо в духовці близько 35 хвилин при температурі 200 градусів. До чаю булочки подаємо в теплому вигляді.
Можна ще зверху обсипати цукровою пудрою.
Смачного!