Булочки з чорносливом «Колосок» – vegan



Напевно багатьом подобається смак такого сухофрукти, як чорнослив. Особливо він затребуваний взимку і на початку весни, коли багато хто страждає від нестачі вітамінів. У цьому рецепті я розповім, як готуються цікаві булочки з начинкою з чорносливу. Формувати булочки будемо у вигляді колосків, а в цьому нам допоможуть гострі ножиці. Цікава формування булочок дозволяє зробити їх красивими, м’якими, ароматними і смачними.

булочки колоски

Крім чорносливу, до начинки можна додати курагу, родзинки, горіхи.

Булочки готуються на дріжджовому тесті, рецепт дуже простий і швидкий.

Цінителям пісної випічки пропоную познайомитися з іншими рецептами солодкої веганскої випічки від Ніни:

  1. Маковий рулет на кедровому молоці (можна на іншому рослинному молоці або воді).
  2. Булочки з ківі.
  3. Пісні булочки з шоколадом (vegan).
  4. Пісні рогалики з яблуками і смородиною.

Складові:

  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • борошно пшеничне – 2,5 скл.
  • молоко соєве або інше рослинне – 1 скл.
  • крохмаль картопляний – 0,5 скл.
  • цукор – 2,5 ст. л.
  • оливкова олія – ​​80 мл.
  • ванілін – 0,2 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • чорнослив – 60 м
  • цукрова пудра – 1 ст. л.

Колоски з сухофруктами

Замішуємо насамперед дріжджове тісто. У посуд просіваємо пшеничне борошно. Потім насипаємо до неї картопляний крохмаль.

просіяне борошно

Насипаємо дріжджі і сіль, перемішуємо.

дріжджі

Цукор насипаємо в загальну масу. Можна насипати як більше, так і менше цукру. Додаємо ванілін в тісто і перемішуємо.

Цукор в тісто

Наливаємо оливкова олія. Перемішуємо масло з борошном.

Молоко я взяла соєва, можна взяти наприклад, будь-який горіхове. Молочний продукт обов’язково нагріваємо. Наливаємо в тісто і розмішуємо.

У такому вигляді тісто ставимо в тепло на пару годин. Воно повинно підніматися.

Що піднялося тісто обмять з борошном і помістити на піднос або стіл.

Для начинки булочок чорнослив заливаємо окропом на 5 хвилин. Потім його обсушуємо і подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. Додаємо цукрову пудру. Якщо хочемо, щоб залишилася незначна кислинка, то трохи кладемо цукрової пудри. Якщо ви ласун, то сипте більше.

Начинка з чорносливу підготовлена.

Тісто ділимо на маленькі шматочки, щоб з кожного вийшла коржик діаметром 8-10 см. Цю корж Промазуємо начинкою і скручуємо в рулет. Потім ріжемо ковбаску на шматочки ножицями, але не повністю розрізаємо. Розкладаємо у вигляді колоска.

Коржик для начинки

Кладемо колоски на деко, промазуємо оливковою олією.

Булочки такі випікаємо в духовці близько 35 хвилин при температурі 200 градусів. До чаю булочки подаємо в теплому вигляді.

Можна ще зверху обсипати цукровою пудрою.

веган булочки

Смачного!